Subota, 13 srpnja, 2024

„Binas“ d. d. Bugojno u radni odnos prima novih 35 radnika

Preporučeno

Potreba za proizvodima Binasa je velika, što je prilika da se dodatno razvije.

Namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i „Binas“ d.d. Bugojno.

Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, ne izvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza „Binasa“ koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati.

Upravo se čita:  Uskoro otvaranje: Počelo postavljanje prvog sloja asfalta na mostu Počitelj

Potreba za proizvodima Binasa je velika, što je prilika da se dodatno razvije. Stoga, kako bi se mogao organizovati rad u dvije smjene u određenim pogonima, proširiti proizvodni kapaciteti i ispuniti ugovorene obaveze prema klijentima, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dalo je saglasnost „Binasu“ da u radni odnos primi još 35 radnika.

-Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH, kazao je ministar Lakić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas