Petak, 9 lipnja, 2023

Bivša ministrica: Bisera Turković osnovala firmu, želi praviti i prodovati zgrade

Autor:Raport.ba

Nemojte propustiti

Prema rješenju, BTC će se baviti izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada, poredovanjem u trgovini, trgovinom na veliko, kupovinom i prodajom nekretnina, iztnajmljivanjem, savjetovanjem…

Početkom godine, bivša ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković osnovala je firmu u Sarajevu, otkriva Raport.

Prema vlastitom priznanju, Turković je otišla u penziju nakon što je smijenjena sa pozicije ministrice. Penziju je proslavila u Južnoafričkoj republici.

Upravo se čita:  Brat stradale doktorice Azre Spahić: "Nazvala je momka 10 minuta prije nesreće i rekla 'Izašla sam, evo idem kući i bilo mi je predivno'"

No, očito Turković ne misli uživati u sigurno visokoj penziji i ne radeći ništa, pa će vjerovatno iskoristiti svoje veze koje je uspostavila.

Foto: Raport.ba

Tako je u Općinskom sudu 24. 2. 2023. godine, registrirana firma pod nazivom BT Consulting d.o.o., skraćenica BTC.

Rješenje o registraciji

Stopostotni vlasnik je Bisera Turković koja je dala 1.000 KM osnivačkog kapitala.

Upravo se čita:  Husnija vozio dijete u bolnicu, sarajevska policija mu napisala kaznu zbog brze vožnje: "Policajci mi nisu pomogli, trčeći sam morao nositi dijete u bolnicu"

Sjedište firme prvobitno je planirano na adresi Ramiza Alića u Donjem Hotonju na broju 71, u Općini Vogošća. A onda Turković traži izmjenu sjedište firme stavlja na istu adresu samo pod brojem 56. Nije jasno da li se radilo o greški ili izmjeni prostora. Posebno jer se izmjena dešava dva mjeseca poslije – 18.4.2023.

No, čime će se baviti firma Bisere Turković?

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili detaljnu vremensku prognozu: Nemaju dobre vijesti

Nekretninama. I to ne samo u BiH.

Foto: Raport.ba

Prema rješenju, BTC će se baviti izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada, poredovanjem u trgovini, trgovinom na veliko, kupovinom i prodajom nekretnina, iztnajmljivanjem, savjetovanjem…

Turković će sigurno za svoj privatni biznis iskoristiti i veze koje je stekla kao ministrica, posebno u arapskom svijetu čiji građani masovno kupuju stanove i kuće u BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Pregled ili smrt, nešto će prije doći: Pokušaj liječenja u Sarajevu

Ovo je istinita priča stanovnika Sarajeva koji se lično uvjerio u začarani labirint takozvanog puta pacijenta, u zdravstveni sistem...

Možda vas zanima i ovo