Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Bivši gradonačelnik Banje Luke odbio Dodika: Neće na listu za poslanika u NSRS

Preporučeno

Radojičić na stranačka okupljanja dolazi veoma rijetko, a mnogi tvrde da je kivan na SNSD, kako zbog rezultata izbora, tako i zbog načina na koji ga je već u izbornoj noći Milorad Dodik smijenio sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD Banja Luka.

Bivši predsjednik Gradskog odbora SNSD Banja Luka i nekadašnji prvi čovjek Banje Luke, Igor Radojičić, odbio je da uđe u trku za poslanički mandat u parlament RS.

Izvor portala Srpskainfo iz vrha stranke tvrdi da je Radojičić, nakon što je Gradski odbor SNSD Banja Luka utvrdio svoj prijedlog kandidata za Narodnu skupštinu RS za opšte izbore u oktobru ove godine, poručio da ne želi da se njegovo ime nađe na listi.

Upravo se čita:  Nešić oduševljen dolaskom Sticza na mjesto komandanta EUFOR-a

“Radojičić je poručio da ne želi da bude na listi ni SNSD, niti bilo koje druge stranke”, istakao je izvor.

Dodao je da je Radojičić očito i dalje pri stavu da se privremeno povuče iz politike, nakon što je prije dvije godine javno ponižen od strane lidera SNSD Milorada Dodika koji ga je faktički smijenio u izbornoj noći sa čela Gradskog odbora te stranke u Banjoj Luci.

Podsjećamo, Radojičić se, nakon poraza od Draška Stanivukovića na izborima za gradonačelnika Banje Luke prije dvije godine, povukao iz javnog, ali i političkog života.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

Na stranačka okupljanja dolazi veoma rijetko, a mnogi tvrde da je kivan na SNSD, kako zbog rezultata izbora, tako i zbog načina na koji ga je već u izbornoj noći Milorad Dodik smijenio sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD Banja Luka.

Dodik je, naime, u izbornoj noći, čim je postalo jasno da je Draško Stanivuković pobijedio u trci za gradonačelnika, raspustio Gradski odbor SNSD Banja Luka, smijenio Radojičića sa njegovog čela i postavio sebe za povjerenika.

“Predsjednik SNSD je 15. novembra uveče javno smijenio i raspustio Gradski odbor u Banjoj Luci. Lično smatram da je to bio nepotreban potez, u afektu, kao i neke izjave nakon izbora. Ta odluka o egzemplarnoj smjeni, odnosno raspuštanju, nakon dugogodišnje saradnje i niza uspjeha koje sam lično u proteklih dvadesetak godina donio SNSD, za mene je bila veoma razočaravajuća. Ionako bih se, nakon ovakvog izbornog rezultata, sa svojim saradnicima povukao sa čela Gradske organizacije SNSD”, rekao je Radojičić u jednoj od rijetkih izjava za medije nakon poraza u Banjoj Luci.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

On je tada poručio da će mu trebati odmor, nakon četiri izuzetno naporne godine, u kojima je i privatni i porodični život potpuno bio podredio poslovima gradonačelnika.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas