Subota, 22 lipnja, 2024

Bivši ministar finansija RS-a kažnjen sa 2.000 KM zbog bušenja gume na tuđem autu

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Vračar je prihvatio krivnju za navode iz optužnice, pa ga je Osnovni sud Banja Luka osudio na novčanu kaznu od 2.000 KM, dok je oštećeni sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućen na parnični postupak.

Bivši ministar finansija Republike Srpske Milenko Vračar (67) osuđen je na novčanu kaznu od 2.000 maraka zbog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

On je bio optužen da je prošle godine oštrim predmetom probušio gumu na parkiranom vozilu, a sve su snimile nadzorne kamere.

Kako saznajemo, Vračar je prihvatio krivnju za navode iz optužnice, pa ga je Osnovni sud Banja Luka osudio na novčanu kaznu od 2.000 KM, dok je oštećeni sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućen na parnični postupak.

Upravo se čita:  Nana Fata u društvu unuke Azre čestitala Bajram svim muslimanima širom svijeta

Milenko Vračar je, kao kadar PDP-a, bio ministar finansija u nekadašnjoj Vladi RS-a, a bivši je generalni direktor Nove banjalučke banke.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ga je teretila da je 3. februara 2023. godine oko 12.25 sati u ulici Nikole Pašića u Banjoj Luci, došao do parkiranog automobila marke “audi A6”, vlasništvo B.M., pa oštrim predmetom probušio zadnju gumu.

Upravo se čita:  U FBiH od sada će biti drugačiji propisi o zapošljavanju stranaca

Time je pričinio štetu oštećenom u iznosu od oko 600 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Potreslo cijeli region: Međunarodna istraga će utvrditi šta je uzrok elektroenergetskog kolapsa

Crnogorski zvaničnici tvrde da je uzrok regionalne havarije u elektroenergetskom sistemu posljedica velikog opterećenja i porasta dnevne potrošenje i...

Još vijesti za vas