Srijeda, 19 lipnja, 2024

Bivši šef BIA-e Aleksandar Vulin gostovao na Pinku: “Znate li vi šta je srpski svet? Pa glava je mala cijena za tako nešto”

Preporučeno

"“To je ta veličina ove generacije, to je naša dužnost. Da ujedinimo Srbe gdje god oni budu živjeli. Sankcije? To je mala cijena. Pa glava je mala cijena za tako nešto...."

Aleksandar Vulin, donedavni šef srbijanske Bezbjedonosno-informativne agencije (BIA), gostujući na televiziji PINK, kazao je da ga te sankcije ne pogađaju u ekonomskom smislu.
“Mene sankcije pogađaju u političkom i moralnom smislu, ne u ekonomskom. To i oni odlično znaju da toga nema ništa. Ali to vas naravno pogađa, ali dobro, to je cijena koju treba da platim. I plaćam je, i neka je plaćam.”

Upravo se čita:  Počeo Samit u Švicarskoj, Bećirović zajedno sa svjetskim liderima

“Ali znate li vi kako je velika i važna borba koju vodim? Znate li vi šta je srpski svet? Znate li taj osjećaj da ću u ovoj generaciji, u mojoj političkoj generaciji, doživjeti ujedinjenje srpskog naroda. Ono što Srbi maštaju od Karađorđa na ovamo”, rekao je Vulin.

Vulin je zatim nastavio:

“To je ta veličina ove generacije, to je naša dužnost. Da ujedinimo Srbe gdje god oni budu živjeli. Sankcije? To je mala cijena. Pa glava je mala cijena za tako nešto. Ja čvrsto vjerujem da će se to i desiti jer je to proces. Ujedinjenje je počelo, to se više ne može zadržati. To se ne može zaustaviti”, kazao je Vulin.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Drama u bh. gradu: Napao suprugu, ona ga teško pretukla i “istresla” pred Dom zdravlja

Četrdesetdevetogodišnji muškarac pronađen je rano jutros ispred Doma zdravlja u Bosanskoj Gradišci, a prema prvim rezultatima istrage, njemu je...

Još vijesti za vas