Utorak, 23 srpnja, 2024

Blizanci iz Živinica tvrde: Zajedno osjećamo bol, i jedan i drugi isto mislimo!

Preporučeno

Dvadesettrogodišnjaci iz Živinica Enis i Edis Alić jednojajčani su telepatski blizanci. Osim što osjećaju zajedničku bol, jedan i drugi isto misle.

Čak ih i djevojka zamjene (Foto: Dnevni avaz)
Čak ih i djevojke zamijene (Foto: Dnevni avaz)

S naučne strane, telepatiju među blizancima dokumentirali su i naučnici i istraživači, a o njenom postojanju postoje i brojni dokazi.

Edis je od Enisa stariji pet minuta. Mnogi ih ne razlikuju, čak ni u porodici.

I naša nas majka ponekad ne razlikuje. Kada pogleda u jednog od nas, ne zna koji je Edis, a koji Enis. Kad smo s rodbinom, neko iz nesigurnosti zovne Edo, pa koji se odazove. Jedino nas razlikuje naša trogodišnja sestrična, koja dosta vremena provodi s nama. Ona nikad do sada nije pogriješila – pričaju blizanci, dodajući da su nedavno vadili nalaze krvne slike i da su rezultati bili identični!

Upravo se čita:  Nesuđena sarajevska atrakcija: Evo gdje je na kraju završio dijamant koji je izazvao polemiku

Ispričali su nam neke situacije iz svakodnevice po čemu su drugačiji od ostalih. U djetinjstvu, naprimjer, prilikom igre, ako se jedan sapleo i pao, automatski je i drugi, ničim izazvan, pao.

Ili, ukoliko jednom od njih kažete neki broj ili boju, drugi, iako nije čuo, ponovi isti broj i boju. U sve ovo uvjerila se i ekipa Dnevnog avaza.

Upravo se čita:  Meteorolog Nedim Sladić nema dobre vijesti ako su vam dosadile vreline: "August će u većem dijelu naslijediti obilježje iz prošla dva mjeseca - vrućinu"

Kada jedan od nas ode u butik da kupi odjeću, i drugi će ubrzo otići u isti butik i kupiti istu odjeću, a da o tome nismo prethodno razgovarali. Jedne prilike smo otišli zajedno da kupimo nešto od odjeće, a prodavač nam nosi ogledalo. Kažemo mu da nam to ne treba, jer smo mi jedan drugome ogledalo i obojici nam se sviđaju iste stvari – kazali su simpatični blizanci, studenti treće godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Tuzli.

Upravo se čita:  Američki špijunski avion ponovo letio iznad Bosne i Hercegovine: Kakve je podatke prikupljao?

I djevojke ih zamijene

Blizancima se znalo dogoditi da ih i njihove djevojke zamijene, što se prepričava kao smiješna, simpatična situacija.
Osim toga, bili su organizatori humanitarnih akcija, gdje su pomagali teško oboljelim sugrađanima.

(Dnevni avaz)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas