Srijeda, 17 travnja, 2024

Blokirana kuća kod koje je posljednji put viđena malena Danka, helikopteri nadlijeću područje

Autor:N1

Preporučeno

Mediji prenose da se razmatra da se pretraži i Borsko jezero, koje je na sedam, osam kilometara od tog mjesta – ali to nije potvrđeno.

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora, čiji je nestanak prijavljen u utorak, nastavljena je i danas. Na terenu su spasioci, a dva helikoptera u niskom letu nadlijeću okolinu. Kuća kod koje je posljednji put viđena Danka je blokirana.

Vatrogasci spasioci i ovog jutra pod rotacijom uputili su se ka kući kod koje je posljednji put viđena Danka Ilić (2), javljaju mediji. Ispred kuće su trenutno tri policijske patrole, javlja reporter N1. Tu su i dva automobila sektora za vanredne situacije.

Mediji prenose da se razmatra da se pretraži i Borsko jezero, koje je na sedam, osam kilometara od tog mjesta – ali to nam nije potvrđeno.

Upravo se čita:  Drastična promjena vremena: U Zagrebu za 24 sata temperatura pala za 20 stepeni, u Zagorju snijeg

Kako javlja reporte portala Nova.rs policija je danas opet donijela ašove, lopate i ostalo oruđe i otišla u pravcu kuće gde je nestala djevojčica posljednji put viđena.

Pukovnica policije u penziji, narodna poslanica Slavica Radovanović smatra da bi, nakon petog dana potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, policija trebalo da izađe sa informacijama u kom pravcu su usmjerili istragu, odnosno da li se radi o nesrećnom slučaju ili krivičnom djelu.

„Kada se dogodi nešto ovako kao što je nestanak djevojčice, javnost zaista zaslužuje da ima informacije koje bi umirile javnost i koje bi javnosti pokazale da stručne službe kao što je MUP i ostale koje su uključene u pronalazak djevojčice rade najbolje što mogu, da su sva sredstva upotrebljena i da je sve što država raspolaže u ovom momentu stavljeno u službu pronalaska djevojčice“, rekla je Radovanović u emisiji „Novi dan“.

Upravo se čita:  Ovo je Albanka koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

Međutim, kako je navela, nažalost MUP ima neka svoja pravila – da se o nekim događajima ne govori i to se opravdava u cilju istrage.

„Kada kažem nažalost to je u smislu da situacija kao što je zaslužuje jedan vidi obraćanja policijskih službenika građanima, jer ovo nisu svakodnevni događaji. Javnost se posebno uznemiri i posebno je zainteresovana da se ovako djelo što prije riješi i policija bi u ovom slučaju trebalo da izlazi sa infomacijama u kom pravcu su usmjerili istragu, ne treba da otkrivaju sve detalje. Ono što sada najviše građane uzenemirava jeste to da li je u pitanju nesrećni slučaj ili krivično djelo“, ocenila je Radovanović.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Podsjetimo, jučer je urađena i rekonstrukcija događaja, a policija je s majkom obišla sva mjesta na kojim su bile.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas