Subota, 20 srpnja, 2024

Bosanac (62) kao kuhar radio na crno, Njemačka će ga protjerati

Preporučeno

Nakon što su obaviještene i imigracione vlasti, državljaninu BiH je zabranjen ulazak u Njemačku naredne dvije i po godine.

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko kontrola lokalnih restorana, ali i drugih objekata, gdje su utvrdili desetine prekršaja, zbog čega je podneseno više krivičnih prijava.

U kuhinji jednog restorana pronađen je radnik iz Bosne i Hercegovine (62) koji nije mogao da predoči nijedan dokument koji su mu kontrolori tražili, a koji su neophodni za rad u Njemačkoj.

Upravo se čita:  Zašto je majka ostavila djecu od dvije i četiri godine samu u kući? "Riječ je o samohranoj majci koja je morala raditi"

Pripadnici njemačke carine su odmah pokrenuli krivični postupak protiv njega, što znači i automatsko protjerivanje iz zemlje.

Nakon što su obaviještene i imigracione vlasti, državljaninu BiH je zabranjen ulazak u Njemačku naredne dvije i po godine.

Postupak će biti pokrenut i protiv vlasnika restorana u kojem su pronađeni ilegalni radnici, jer su kontrolori, pored državljanina BiH, pronašli još tri pomoćna radnika bez radne dozvole, prenose Nezavisne.

Upravo se čita:  Poznato kada će se klanjati dženaza tragično preminulom Adnanu

“Naše kontrolore možete očekivati bilo kada i bilo gdje”, rekla je portparolka carine Stefani Auersvald.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas