Utorak, 23 srpnja, 2024

Bosanac iznajmljivao “narko-vile” za uzgoj marihuane: “Rekli su mi da nije ništa opasno”

Preporučeno

Kako prenose austirijski mediji, suđenje narko-klanu je počelo još u januaru, a državljanin BiH je šesti optuženi koji se pojavio pred sudom, s obzirom da je tek nedavno izručen Austriji.

Državljanin BiH (37) pojavio se juče pred Regionalnim sudom u Gracu kako bi odgovorio na optužbe da je za potrebe narko-klana iznajmljivao vile po Beču i Gracu, u kojima je kasnije uzgajana marihuana.

Naime, kako prenose austirijski mediji, suđenje narko-klanu je počelo još u januaru, a državljanin BiH je šesti optuženi koji se pojavio pred sudom, s obzirom da je tek nedavno izručen Austriji.

Upravo se čita:  Porodična drama u Salzburgu: Nasilnik (19) iz BiH prijetio majci

On na jučerašnjem ročištu djelimično priznao ono što mu se stavlja na teret. Naime, dok je potvrdio da je sa lažnim dokumentima iznajmio vile, on tvrdi da nije imao ništa sa uzgojem marihune u njima niti dilovanjem.

Na pitanje tužioca kako mu nije bilo čudno što je sa ličnom kratom sa svojom slikom, ali lažnim imenom iznajmljivao vile, on je odgovorio:

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena u pljački kampera u Njemačkoj: Tročlana banda privedena

“Rekli su mi da nije ništa opasno, nezakonito. Rekli su mi da iznajmljujem vile za izbjeglice. Za to sam trebao dobiti 1000 eura”, rekao je državljanin BiH.

Podsjetimo, pet državljana Srbije u januaru se našlo pred austrijskim sudom zbog optužbi da su u šest luksuznih vila u Beču i Gracu uzgajali marihuanu, a kriminalna grupa je, prema navodima tužilaštva, proizvela i prodala tonu ovog narkotika!

Upravo se čita:  Vozač kamiona iz BiH učestvovao u jezivoj nesreći u Austriji: Nakon sudara buknuo požar, jedna osoba poginula

Okrivljeni državljani Srbije, starosti od 31 do 47 godina, su na suđenju, pokušavali da umanje svoje uloge u kriminalnoj organizaciji, pravdajući se “da su bili samo baštovani i prevodioci”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas