Subota, 20 srpnja, 2024

Bosanac pretukao instruktora vožnje u Austriji: Zadao mu teške povrede

Autor:Agencije

Preporučeno

Nakon što su mu zatrubili, on je naglo stao, ostavio automobil otvoren na raskrsnici i pritrčao vozilu u kojem je bio instruktor sa učenikom.

Državljanin BiH (27) napao je instruktora vožnje koji je na kraju završio sa teškim povredama, u gipsu.

Naime, kako prenose austrijski mediji, sve se desilo na putu L17 prije dva dana kada je audi, za čijim volanom je bio državljanin BiH, koji se nalazio na rakrsnici, ali u suprotnom smjeru, napravio incident.

– Već sam i ranije upozoravao moje učenike da se paze takvih vozača, jer ne znaju šta rade, kaže instruktor Christian Fuchs, žrtva napada.

Upravo se čita:  Zašto je majka ostavila djecu od dvije i četiri godine samu u kući? "Riječ je o samohranoj majci koja je morala raditi"

On dodaje da su polako krenuli prema njemu i kada su bili na svega par metara od audija, vozač je naglo skrenuo lijevog direktno ispred njih i pokazao im srednji prst.

Nakon što su mu zatrubili, on je naglo stao, ostavio automobil otvoren na raskrsnici i pritrčao vozilu u kojem je bio instruktor sa učenikom.

Upravo se čita:  Kome u Neumu smeta put do jedine džamije? "Uklonili putokaze kako ljudi ne bi došli do bogomolje"

– Bio je viši od mene, i počeo da me psuje, vrijeđa, a ja sam mu samo rekao da se odmakne. Tada me gurnuo nazad i tada sam slomio ruku, koja je sada u gipsu, ali moraću da je operišem, rekao je instruktor.

Prije nego što je došla hitna pomoć, 27-godišnjak iz BiH je pobjegao sa mjesta događaja. Međutim, policija ga je ubrzo pronašla na prijavljenom mjestu stanovanja. Navodno, njemu je pozlilo dok su ga privodili, pa je i on završio u bolnici, baš kao i njegova žrtva.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas