Petak, 1 ožujka, 2024

Bosanac u Francuskoj nelegalno zaradio milione eura, osudili su ga!

Autor:Agencije

Preporučeno

O razmjerama krijumčarenja dovoljno govori izjava sudije da su oni na ovaj način stvorili “paralelnu ekonomiju” u Francuskoj.

Sud u francuskom gradu Boredux je donio je presudu u jednom od najvećih suđenja u Francuskoj ove vrste, izrekavši kazne za 19 optuženih koji su se teretiili za krijumčarenje 77 tona cigareta vrijednih oko nekoliko miliona eura.

Trojica optuženih, koji se smatraju „dobavljačima“, a među kojima je i državljanin BiH, osuđeni su na 10 godina zatvora.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

Na suđenju se pojavio samo državljanin BiH, dok je za preostalom dvojicom raspisana potjernica još od aprila, 2021, kada je i razbijena ova mreža organizovanog kriminala.

U Francuskoj je tada slobode lišeno sedam osoba i zaplijenjeno pet tona cigareta, a nakon toga je izvedena i velika operacije u Sloveniji u januaru 2022, tokom koje je policija zaplijenila 26 tona duhana.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

O razmjerama krijumčarenja dovoljno govori izjava sudije da su oni na ovaj način stvorili “paralelnu ekonomiju” u Francuskoj.

Kako stoji u optužnici, oni su nekoliko francuskih gradova snabdijevali cigeretama proizvedenim u Sloveniji, a koje nesumnjivo podsjećaju na brend Marlboro, poznatog proizvođača Filip Moris, prenose Nezavisne.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Viber dobio opciju koja bi vam se mogla svidjeti

Aplikacija za direktnu razmjenu poruka Viber dodala je novu opcije organizacije chata pod nazivom “Folders” koja vam omogućuje kategorizaciju...

Još vijesti za vas