Srijeda, 28 veljače, 2024

Bosanca zaustavili pri polijetanju iz Memingena, kaznili ga zbog jednog pravila

Autor:Agencije

Preporučeno

Državljanin Bosne i Hercegovine jutros je trebao da poleti za Banju Luku sa aerodroma u Memingenu, a onda je otkriveno da je prekršio legalnu dužinu boravka od 90 dana u Njemačkoj za 24 dana

Državljanin Bosne i Hercegovine (47) prekršio je pravilo o dužini boravka u Njemačkoj, zbog čega će dobiti prijavu, a morao je platiti i depozit od 281 euro za troškove krivičnog postupka.

Naime, pripadnici njemačke granične policije otkrili su jutros ozbiljno kršenje Zakona o boravištu tokom redovne kontrole putnika.

Državljanin Bosne i Hercegovine jutros je trebao da poleti za Banju Luku sa aerodroma u Memingenu, a onda je otkriveno da je prekršio legalnu dužinu boravka od 90 dana u Njemačkoj za 24 dana, piše “all-in.de”.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Zbog kršenja Zakona o prebivalištu državljanin BiH će biti prijavljen, a kako nema prebivalište na teritoriji Njemačke, morao je uplatiti depozit za troškove krivičnog postupka od 281 euro.

Inače, boravak duži od 90 dana u šestomjesečnom periodu nije dozvoljen i može za posljedicu imati zabranu povratka na teritoriju Šengena.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas