Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Bosanski Šamac: Tri osobe povrijeđene dok su obrađivale njivu

Preporučeno

Dva muškarca i jedna žena iz Gradačca povrijeđeni su usljed eksplozije koja se dogodila dok su obrađivali njivu u mjestu Batkuša kod Bosanskog Šamca, javlja dopisnik Srne.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Jedna osoba zadobila je povrede šake, druga nadlaktice, a treća grudnog koša, kažu u Hitnoj službi Doma zdravlja u Bosanskom Šamcu odakle su povrijeđeni upućeni u bolnicu u Gradačac.

Mještanin Ljubo Stevanović ispričao je da je sinoć bio u dvorištu kada su povrijeđeni zatražili od njega da ih preveze do bolnice.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

“Odvezao sam ih u Dom zdravlja u Bosanski Šamac gdje im je ukazana prva pomoć, a odatle su prevezeni u bolnicu u Gradačac”, kaže Stevanović.

On je rekao da su mu povrijeđeni ispričali da su zapalili granje na njivi u zaseoku Polojčani i da je onda nešto eksplodiralo, te da misle da je riječ o eksplozivnoj napravi koja je zaostala iz rata.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Mirko Stevanović, vlasnik njive gdje se dogodila nesreća, pretpostavlja da se eksplozivna naprava aktivirala prilikom paljenja granja.

Policija iz Bosanskog Šamca provodi istragu kako bi utvrdila šta se dogodilo i koja je naprava eksplodirala.

Prema nezvaničnim saznanjima, povrijeđeni su Nermin Malešak, njegova supruga Aldina i njen brat Aldin Kamberović, dok su dvije osobe koje su bile s njima ostale nepovrijeđene.
(Srna)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas