Srijeda, 21 veljače, 2024

Bosić ocijenio opasnim izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima spominje formiranje trećeg entiteta

Autor:Fena

Preporučeno

Mladen Bosić je ocijenio opasnim izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima spominje formiranje trećeg entiteta.

Propali pregovori oko Izbornog zakona su razlog zašto u Bosni i Hercegovini imamo krizu, koja može da eskalira, kazao je Mladen Bosić, delegat u Domu naroda PSBiH (SDS), saopćeno je iz Srpske demokratske stranke.

On je poručio da je neophodno pronaći način kako bi se što prije usvojio budžet za provođenje izbora upozorivši da u suprotnom posljedice mogu biti nesagledive.

Upravo se čita:  Halil Bajramović i Fadil Novalić zvanično ostali bez mandata u Zastupničkom domu FBiH

– Ovo je momenat da se zapitamo šta će se desiti dan poslije, nakon što konstatujemo da u BiH nema izbora – istakao je Bosić u obraćanju u Domu naroda PSBiH.

Ako ne želimo izbore, napominje on, može se pronaći milion razloga kako da se opstruišu.

– Oni koji prave opstrukcije treba da se zapitaju šta znači za demokratiju ili državu ukoliko nema izbora. U tom slučaju nemamo legale institucije, a na karaju krajeva nema legalne države. Dakle ova sadašnja situacija je mnogo značajnija od samih sredstava za provođenje izbora – poručio je Bosić.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

On kaže da je se mora pronaći odgovor kako je i gdje zaustavljen proces provođenja izbora.

– Ako je prijedlog budžeta u ladici ministra finansija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevande onda je on veoma hrabar. Ako nije onda moramo da nađemo alternativu da se izbori održe – navodi on.

Bosić je ocijenio opasnim izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima spominje formiranje trećeg entiteta.

Upravo se čita:  Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se "srede" evidencije nezaposlenih

– To su stvari koja otvaraju mnogo širu krizu. To je još jedan od razloga zašto se mora usvojiti budžet, održati izbore i smanjiti mogućnosti padanja u još veću krizu od postojeće – poručio je Bosić, navodi se u saopćenju.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Tragedija – novorođenče se ugušilo dok je hranjeno u bolnici: “Rodila sam zdravo dijete, preminulo je nakon pet dana”

Nišlijka Marija Perić čije je novorođenče preminulo 24. januara ove godine na Ginekološko akušerskoj klinici u ovom gradu, posredstvom...

Još vijesti za vas