Četvrtak, 29 veljače, 2024

Braća iz dijaspore kupila vatrogasno vozilo svom gradu, i to od bh. firme

Preporučeno

Ne samo da su pomogli svom gradu i poveća sigurnost, već i domaćoj ekonomiji. Naime, vozilo su kupili od domaćeg proizvođača, firme Su-Ad iz Živinica.

Braća Enver i Ferid iz Kotor Varoša, koji žive u dijaspori, odlučili su kupiti vatrogasno vozilo svom rodnom gradu.

Ne samo da su pomogli svom gradu i poveća sigurnost, već i domaćoj ekonomiji. Naime, vozilo su kupili od domaćeg proizvođača, firme Su-Ad iz Živinica.

Informaciju je objavio osnivač kompanije Suad Bešlić, i to u veoma emotivnom postu koji prenosimo u cijelosti:

– Novo vatrogasno vozilo TLF 4000 za Kotor Varoš.

Vjerujem i uvijek ću vjerovati da postoji bolje sutra za Bosnu i Hercegovinu i o tome nam svjedoče junaci svoje priče!

Ova priča odiše duhom zajedništva i ljubavi prema rodnom kraju, obasjana svjetlom velikodušnosti i posvećenosti. Sunce je sijalo na Kotor Varoši dok se odvijala ova topla i srdačna scena, gdje je jedna dijaspora pokazala neizmernu pažnju prema svom zavičaju.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

U tišini telefonske linije, vijest o novom vatrogasnom vozilu proširila se poput mirisa domaćeg hljeba. Kroz zvučnik telefona odjekivao glas, noseći sa sobom čaroliju koja će obasjati živote vatrogasaca Kotor Varoši. Njegovo srce kucalo je u ritmu dijaspore, čvrsto povezujući udaljene svjetove.

Priča o braći koja su, trbuhom za kruhom, pronašla uspjeh u tuđem svijetu postala je epska saga. Njihova povezanost s rodnom grudom bila je jača od kilometara koji su je razdvajali. Ljetni odmor donio im je ne samo osvježenje, već i saznanje o gorućoj potrebi u njihovoj zajednici. Vatrogasna jedinica, branitelj bezbednosti građana, patila je zbog zastarjelog vatrogasnog vozila.

Upravo se čita:  Opasna Milka čokolada u kojoj je pronađena plastika isporučena u BiH

Uzorni građani Kotor Varoši, ti dvojica velikodušnih sinova, odlučili su da nešto promijene. Njihov poziv kompaniji SU-AD d.o.o. bio je ne samo gest podrške domaćoj proizvodnji već i izraz vjere u svoj kraj.

S ljubavlju prema svojoj domovini, kupili su vatrogasno vozilo vrhunske kvalitete i vrijednosti, pružajući svojoj zajednici alat zaštite koji zaslužuje.

Ova priča postala je svjetionik nade u srcima mnogih. U njoj je ukorijenjena vjera u bolje sutra i vjera u sposobnost pojedinca da stvori pozitivnu promjenu. Donatori, Enver i Ferid, postali su junaci svoje priče, ispisujući stranice ljubavi prema domovini. Neka ovo djelo velikodušnosti bude svjetionik nadahnuća za sve nas, podsjećajući nas na moć zajedništva i snagu ljubavi prema vlastitoj zemlji.

Upravo se čita:  Odluka Suda u Banjaluci: Imam koji je optužen da je RS nazvao genocidnom oslobođen optužbi

Zlatnim slovima će pisati historija imena uzornih građana, općine Kotor Varoš – napisao je Bešlić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas