Nedjelja, 25 veljače, 2024

Britanski padobranci ipak ne dolaze u BiH zbog snimka orgija u kasarni

Preporučeno

Raspoređivanje, koje je trebalo da počne u septembru, trebalo bi da dovede oko 300 pripadnika vojske na Balkan.

Novi komandant britanske vojske otkazao je upućivanje bataljona padobranske jedinice u Bosnu i Hercegovinu i Kosovo nakon objavljivanja snimka na kojem se naizgled vidi kako padobranci učestvuju u orgiji u vojnoj bazi.

General-potpukovnik Andrew Harrison napisao je u pismu da je general Sir Patrick Sanders “privremeno izgubio povjerenje” u Jedinicu trećeg bataljona”.

Upravo se čita:  Bosanka pretukla prolaznika, tvrdi da je vrijeđao zbog njenog porijekla

“Danas popodne načelnik Generalštaba (CGS), general Sir Patrik Sanders, donio je odluku da ukloni Treća jedinica sa spiska za raspoređivanje na Balkan ovog ljeta”, napisao je on, a prenosi The Guardian.

“Ovaj bataljon ima izvanrednu reputaciju, u službi je britanskog naroda i svaki od pripadnika je razočaran zbog gubitka šanse da ponovo bude na zadatku na Balkanu. Odluka CGS-a je zasnovana na nedavnim disciplinskim incidentima na vježbi Swift Response i u kasarni Merville”, istakao je Harrison.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

“Jedinica trećeg bataljona prihvata da su privremeno izgubili poverenje CGS-a”, dodao je komandant pukovnika.

Raspoređivanje, koje je trebalo da počne u septembru, trebalo bi da dovede oko 300 pripadnika vojske na Balkan.

Sir Patrick je u svom pismu, do kojeg je došao Telegraph, napisao da je utvrđeno da je navodno ponašanje u snimku orgije bilo sporazumno i da je Kraljevska vojna policija utvrdila da nije počinjen zločin.

Upravo se čita:  Rumun u Klagenfurtu napao Bosanku (39): Prijeti mu deportacija

Bez obzira na to, rekao je da je to “neprihvatljivo, korozivno i štetno po reputaciju vojske (i) može se protumačiti i kao ocrnjivanje žena”.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas