Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Brnabić: Mediji iz BiH su direktno ugrozili sigurnost Danila Vučića

Preporučeno

Jutros se ponovo ovim povodom oglasila i premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je objasnila da je “Danilo Vučić, nažalost, štićeno lice”, što mora da bude “kao sin predsjednika”.

Obilježavanju neustavnog Dana RS u Istočnom Sarajevu prisustvovao je i Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je naveo Vučić, njegov sin Danilo je privatno putovao u BiH, jer “voli i poštuje Republiku Srpsku”. Medije koji su problematizirali posjetu njegovog sina optužio je da “najstrašnijim lažima vode hajku” protiv članova njegove porodice.

Upravo se čita:  Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Jutros se ponovo ovim povodom oglasila i premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je objasnila da je “Danilo Vučić, nažalost, štićeno lice”, što mora da bude “kao sin predsjednika”. On mora biti štićen kazala je Brnabić, zahvaljujući i “tajkunskim medijima koji su mu toliko puta crtali metu na čelu i povezivali ga sa jednim, ili drugim klanom”.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

– Mediji iz BiH bez zaštite ličnih/osjetljivih podataka objavljuju (1) ko je u pratnji Danila; 2) čime su naoružani; (3) br. pasoša, br.mob.tel;. (marke vozila, regiustracije); (5) kada će preći koji granični prelaz – napisala je Brnabić na Twitteru.

– I sve to dok je Danilo Vučić još uvijek u BiH! Prema podacima koje su bez ikakve odgovornosti objavili, (a dobili od koga?), Danilo se vraća danas, a sada svi znaju i kuda, kojim vozilima, sa kojim ljudima. Pa ko želi – nek izvoli. Kako je ovako nešto uopšte moguće – upitala je Brnabić i označila Ured visokog predstavnika u BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas