Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Bruka i sramota: Švicarski penzioneri na meti prevaranta iz BiH

Autor:Redakcija

Preporučeno

Na lice mjesta došla je kantonalna policija ciriškog kantona koja je uhapsila navodnog “službenika” koji je došao po novac koji je trebao da vrati na njen račun.

Kantonalna policija uhapsila je državljanina Bosne i Hercegovine (53) prilikom primopredaje novca koju je ugovorio sa namjerom da od 84-godišnje švajacarske penzionerke na prevaru uzme nekoliko hiljada franaka.

A, sve je počelo u ponedjeljak kada je ova penzionerka primila telefonski poziv od navodnog bankarskog službenika koji je imao nevjerovatnu priču: naime, u banci, čiji je ona klijent, primjećene su prevare od strane jednog bankarskog službenika. Njoj je sugerisano da ode do banke, podigne nekoliko hiljada franaka i da dobro zapamti ime službenika koji joj je isplatio novac.

Upravo se čita:  Vozač kamiona iz BiH učestvovao u jezivoj nesreći u Austriji: Nakon sudara buknuo požar, jedna osoba poginula

Zatim je tokom razgovora navodno prebačena na liniju sa policijskim službenikom koji joj je objasnio da nakon što podigne novac, sačeka ispred svoje kuće policijaca koji će doći po njen novac i bezbjedno ga vratiti u banku, na njen račun!

Da je ova starica zaista imala sreće svjedoči i to da je na putu prema banci dobila treći, ali dobronamjeran poziv koji ju je upozorio da je riječ o prevari te da se odmah obrati policiji.

Upravo se čita:  Porodična drama u Salzburgu: Nasilnik (19) iz BiH prijetio majci

Na lice mjesta došla je kantonalna policija ciriškog kantona koja je uhapsila navodnog “službenika” koji je došao po novac koji je trebao da vrati na njen račun.

Naravno, službenik je bio državljanin BiH koji je dio dobro organizovane mreže prevaranata čija su meta uglavnom stariji građani kantona Cirih. On je priveden i biće istraženo da li je povezan sa sličnim slučajevima koji su se desili u ovom kantonu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas