Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Brutalno pretukao policajca i nanio mu teške tjelesne povrede

Autor:Agencije

Preporučeno

Optuženi je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju teško tjelesno ozlijedio.

Kantonalno tužiteljaštvo HNK je nakon provedene i okončane istrage, podiglo optužnicu protiv Gordana Pervana (1962.), iz Čitluka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ iz čl. 359. st. 3. u vezi sa st.1. KZ F BiH, koju je dana 15.01.2024. godine Općinski sud u Čitluku potvrdio u cijelosti.

Naime, optužnicom se Gordan Pervan sumnjiči da je dana 03.09.2023. godine, nakon što je u večernjim satima narušavao javni red i mir u UO „The Pub“ u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekat pristupili policijski službenici PS Čitlu.

Upravo se čita:  Najveća mjesečna plata u prošloj godini čak 429.123,86 KM

Po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, pa su ga isti lišili slobode i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđao.

Dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu traumatske katarge lijevog oka i nagnječenje bulbusa lijevog oka.

Upravo se čita:  Novi zemljotres sinoć pogodio BiH

Dakle, optuženi je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju teško tjelesno ozlijedio.

Podsjećamo, optuženom je u ovom kaznenom predmetu po rješenju Općinskog suda u Čitluku bila određena mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog za dan 22. 2. 2024. godine, u 11.00 sati.

Upravo se čita:  Nevjerovatni podaci: Puter tri, a mlijeko dva puta skuplje u BiH nego u Hrvatskoj

Podsjećamo Gordan Pervan se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas