Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Budimir nije došao na ročište, suđenje odgođeno za 20. septembar

Preporučeno

Suđenje predsjedniku Federacije BiH (FBiH) Živku Budimiru pred Opštinskim sudom u Sarajevu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja danas je odgođeno za 20. septembar, jer se optuženi nije pojavio na ročištu.

Sudija Sedin Idrizović rekao je da, zbog nedolaska Budimira na današnje ročište, nisu ispunjene zakonske pretpostavke, pa je suđenje odgođeno.

Budimirov advokat Ragib Hadžić kaže da njegov klijent nije mogao prisustvovati suđenju zbog hitne medicinske intervencije koja mu je za danas zakazana u Zagrebu.

Upravo se čita:  Crnogorski amandmani rezoluciji o Srebrenici: Dodatno potvrđeno da se ne želi etiketa postaviti jednom narodu

Prema Hadžićevim riječima, Budimir će se redovno odazivati pozivu za svaki naredni pretres.

Sud je za sada prihvatio razloge Budimirovog odsustva, ali i naložio odbrani da najkasnije do 3. septembra dostavi dokaze o medicinskoj internveniciji ili će današnje objašenje biti tretirano kao neargumentovano.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu, prilikom pretresa Budimirove kancelarije u zgradi Predsjedništva BiH 26. aprila, pronašli su pištolj “češka zbrojovka” sa sedam metaka, za koji, navodno, ne posjeduje odobrenje.

Upravo se čita:  Usvojene su izmjene zakona o kontroli cijena: Šta one donose?

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, održanom 1. jula, Budimir se izjasnio da nije kriv.

Suđenje će biti održano 20. septembra sa početkom u 10.30 sati.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

(Srna)

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas