Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Čak 455.000 eura u ručnom prtljagu: 66-godišnjak carinicima na aerodromu u Münchenu nije objasnio odakle mu novac

Preporučeno

– Čovjek nije dao nikakve informacije o podrijetlu novca, rekla je Marie Müller, glasnogovornica Glavnog carinskog ureda u Münchenu.

Ured carine u Münchenu je u petak, 26. januara, izvijestio kako su carinici u novambru prošle godine na aerodromu München pronašli gotovo 455.000 eura u gotovini prilikom kontrole 66-godišnjeg putnika.

Umirovljenik je bio podvrgnut izlaznoj kontroli. Prilikom kontrole je prijavio oko 300 eura. U početku nije identificirano više gotovine. Nakon obavljene kontrole, nepoznata muška osoba putniku je prilikom ukrcaja predala ručnu prtljagu.

Upravo se čita:  Vozio kamion po Austriji iako mu je vozačka oduzeta u BiH

Pri ponovnoj kontroli putnika u predanoj ručnoj prtljazi pronađeno je gotovo 455.000 eura. Gotovina je zaplijenjena, a protiv umirovljenika je pokrenut prekršajni postupak.

– Čovjek nije dao nikakve informacije o podrijetlu novca, rekla je Marie Müller, glasnogovornica Glavnog carinskog ureda u Münchenu.

Istraga o ovome još traje.

Policija je upozorila kako osobe koje napuštaju Njemačku s gotovinom, tj. gotovinom i vrijednosnim papirima kao i zlatom s visokim udjelom zlata – ukupne vrijednosti od 10.000 eura ili više u zemlju izvan EU ili koje ulaze u Njemačku iz zemlje izvan EU moraju prijaviti ovaj iznos nadležnoj njemačkoj carinarnici pismenim putem.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas