Utorak, 18 lipnja, 2024

Ćamil Duraković dobio užasnu poruku nakon “okršaja” s Vukanovićem: “Živio Ratko Mladić i šteta što su tebe omašili”

Preporučeno

Poruka je stigla nakon njegovog gostovanja na Face TV-u, kada se verbalno sukobio s narodnim zastupnikom u Skupštini RS Nebojšom Vukanovićem.

Zastupnik u Skupštini opštine Srebrenica i bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, ponovo je dobio prijeteće poruke. Duraković je poruku podijelio na Twitteru uz opis “Dobro jutro, komšije”.

Poruka je stigla nakon njegovog gostovanja na Face TV-u, kada se verbalno sukobio s narodnim zastupnikom u Skupštini RS Nebojšom Vukanovićem.

Njih dvojica su, između ostalog, razgovarali o politici, namjerama lider SNSD-a Milorada Dodika te slučaju koji se desio na posljednjoj sjednici Narodne skupštine RS-a kada je zastupnica Begija Smajić verbalno napadnuta te uskraćena za repliku, odnosno ponovno obraćanje po pitanju vojske RS-a i zločina koje je počinila u periodu agresije na BiH.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

– Kaži mi šta je vaše opoziciono djelovanje naspram države BiH osim da srušite Dodika i zauzmete njegovo mjesto?, upitao je Duraković Vukanovića i dodao: “Vi imate problem sa provođenjem njegovog plana, ali nemate problem sa njegovim ciljem!” na šta je Vukanović odgovorio “Dodik ima problem jer želi vječno da vlada! Nikada nisam doveo u pitanje funkcionisanje BiH na dejtonskim principima!”

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

Kada je Vukanović reagovao i rekao da Duraković “ne može reći da su svi zločinci u vojsci RS-a”, bivši načelnik Srebrenice mu je odgovorio:

– Da je jedan od pripadnika moje vojske osuđen za genocid ja bih se te vojske odrekao! Je li oslobođen Perišić (Momčilo)? Jeste i poštujem! Poštujte i vi to što je oslobođen Naser Orić! Nemojte ga zvati zločincem! – kazao je Duraković.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

A nakon gostovanja uslijedila je poruka sa sljedećim sadržajem:

– Zbog sinoćnjeg pljuvanja po Srbima u emisiji, mogu samo da ti kažem ‘živio Ratko Mladić’ i šteta što su tebe omašili.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas