Subota, 2 ožujka, 2024

Carinskim službenicima na GP Gradina rekli da nemaju ništa prijaviti, osim ličnog prtljaga: Roditelji u dječijim pelenama krili 130.000 eura i 5.500 dolara

Preporučeno

“S obzirom da novac nije bio prijavljen na ulazu u zemlju i da putnici nisu posjedovali potvrdu o prijavi, odmah im je vraćeno po 10.000 eura po osobi, a ostatak novca (100.000 eura i 5.500 dolara) je zadržano do okončanja prekršajnog postupka”, saopšteno je i

Carinici službenici na graničnom prelazu Gradina, između Srbije i Bugarske, spriječili su pokušaj krijumčarenja 130.000 eura i 5.500 dolara skrivenih u paketu dječjih pelena.

Kako je saopštila Uprava carina Srbije devizni prekršaj je otkriven u Kia, stranih registarskih oznaka u kojem je tročlana porodica putovala iz Austrije prema Bugarskoj.

“Bračni par koji je putovao sa dvogodišnjim djetetom je službenicima potvrdio da nemaju ništa da prijave, jer sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga, u torbi sa dječijim stvarima otkriveno je i pakovanje pelena koje je poslužilo kao mjesto skrivanja neprijavljenih deviza”, navode iz Uprava carina Srbije.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

Ubrzo je utvrđeno da se među pelenama nalazi kesa sa 130.000 evra, kao i koverat sa 5.500 dolara.

“S obzirom da novac nije bio prijavljen na ulazu u zemlju i da putnici nisu posjedovali potvrdu o prijavi, odmah im je vraćeno po 10.000 eura po osobi, a ostatak novca (100.000 eura i 5.500 dolara) je zadržano do okončanja prekršajnog postupka”, saopšteno je iz ove institucije.

Upravo se čita:  Otac Koste K. pred Sudom iznio šokantnu tvrdnju

Iz Uprava carina Srbije podsjećaju da svi putnici, uključujući i one kroji kroz Srbiju samo prolaze do svojih krajnjih destinacija, na ulazu obavezno treba da prijave svaki iznos veći od 10.000 evra (koji se odnosi i na odrasle i na djecu), jer će tada dobiti potvrdu o prijavi novca i kasnije će uz pomenutu potvrdu bez ikakvih problema napustiti zemlju na nekom drugom prelazu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas