Utorak, 5 prosinca, 2023

Centralno grijanje u Sarajevu: Računi za oktobar će biti umanjeni

Oktobarski računi za centralno grijanje za korisnike KJKP Toplana Sarajevo bit će umanjeni do 10 posto, potvrđeno je danas iz Vlade KS.

Preporučeno

Naime, odluka je to donešena zahvaljujući saradnji Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i KJKP Toplane Sarajevo.

Kako objašnjavaju iz ovog ministarstva, izvršena je analiza prihoda i rashoda za mjesec oktobar, i nakon ove analize i zbog izuzetno povoljnih vremenskih uslova donesena je odluka da se oktobarski računi za centralno grijanje umanje do 10 posto svim korisnicima KJKP Toplane Sarajevo.

Upravo se čita:  Od nedjelje hladnije, moguć snijeg i susnježica

– Ovom prilikom Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša upućuje riječi zahvalnosti KJKP Toplane Sarajevo zato što su u ovoj saradnji s resornim ministarstvom pronašli način kako da za mjesec oktobar umanje račune i time, nadamo se, obraduju sve korisnike centralnog grijanja u Sarajevu, poručuju iz Ministarstva.

Kako su zaključili, u vezi s tim, Toplane će uz račune za mjesec novembar izvršiti dogovoreno umanjenje za mjesec oktobar.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo