Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Centralno grijanje u Sarajevu: Računi za oktobar će biti umanjeni

Preporučeno

Oktobarski računi za centralno grijanje za korisnike KJKP Toplana Sarajevo bit će umanjeni do 10 posto, potvrđeno je danas iz Vlade KS.

Naime, odluka je to donešena zahvaljujući saradnji Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i KJKP Toplane Sarajevo.

Kako objašnjavaju iz ovog ministarstva, izvršena je analiza prihoda i rashoda za mjesec oktobar, i nakon ove analize i zbog izuzetno povoljnih vremenskih uslova donesena je odluka da se oktobarski računi za centralno grijanje umanje do 10 posto svim korisnicima KJKP Toplane Sarajevo.

Upravo se čita:  Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

– Ovom prilikom Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša upućuje riječi zahvalnosti KJKP Toplane Sarajevo zato što su u ovoj saradnji s resornim ministarstvom pronašli način kako da za mjesec oktobar umanje račune i time, nadamo se, obraduju sve korisnike centralnog grijanja u Sarajevu, poručuju iz Ministarstva.

Kako su zaključili, u vezi s tim, Toplane će uz račune za mjesec novembar izvršiti dogovoreno umanjenje za mjesec oktobar.

Izdvajamo

Izdvajamo

Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke (25), ljekari samo mogli konstatovati smrt

Iz rijeke Une izvučeno je tijelo 25-godišnje vozačice, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnom...

Još vijesti za vas