Četvrtak, 29 veljače, 2024

Centrotrans: 14 klimatiziranih autobusa u gradskom prijevozu u Sarajevu

Preporučeno

Sa porastom dnevnih temperatura Sarajlije koje svakodnevno koriste gradski prijevoz, posebno na dužim relacijama, su odahnuli od kada putuju klimatiziranim autobusima.

Na linijama na kojima saobraćaju autobusi “Centrotrans Eurolines” su odnedavno nova vozila sa klima uređajima.

“Na 12 linija je 14 novih vozila specijalno izrađenih za gradski prijevoz i sa klima uređajima”, kazala je Agenciji Fena glasnogovornica “Centrotrans Eurolinesa” Aida Smajić.

Upravo se čita:  Efendija Velić povodom Lejletul-berata: Noć kada Allah oprašta grijehe i spušta milost

Trenutno na najdužim gradskim linijama Vijećnica – Dobrinja uključeno je šest vozila sa klimom, a ostali klimatizirani autobusi su na linijama prema Vogošći, Donjoj Vogošći, Kobiljači, Sokolović-Koloniji i Vukovićima.

Centrotrans - PRESS 1 FFPutnici su zbog znatno udobnije i ugodnije vožnje i rashladnog sistema uputili brojne pohvale i iskazali zahvalnost što napokon u gradu, posebno pri visokim temperaturama, mogu “normalno” putovati, kažu u kompaniji “Centrotrans Eurolines”.

Upravo se čita:  EU šalje novu pomoć: Po 5.000 KM za više od 1.500 građana BiH

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas