Subota, 10 lipnja, 2023

Centrotrans: Mjesečne karte za maj 2023.

Nemojte propustiti

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje u srijedu 03.05.2023. i traje do 09.05.2023. godine.

Tim povodom, obavještavamo korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, slijepih i slabovidnih lica da mjesečne karte iz aprila 2023. godine mogu dopuniti zaključno sa 09.05.2023.godine i da su iste obavezni produžiti za mjesec maj do navedenog roka.

Centrotransove mjesečne karte za penzionere za mjesec maj vrše se prema važećem tarifnom cjenovniku, u skladu sa Odlukom Vlade KS. Od 10.05.2023. godine stare mjesečne karte i kuponi neće biti validni, te za korištenje javnog gradskog prevoza potrebno je imati validnu elektronsku mjesečnu kartu za mjesec maj.

Upravo se čita:  Ljubavnica ga puno koštala: Asistent Pravnog fakulteta u Banjaluci udaljen sa radnog mjesta

Na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo, od 01. maja 2023. do 31. augusta 2023. godine studenti bez lične naknade mogu koristiti mjesečnu kartu. Mjesečne karte za maj moraju biti validirane, te iste nije potrebno produžavati svaki mjesec do kraja augusta 2023. godine. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Đačke mjesečne karte za učenike I i II razreda srednje škole za ovu kategoriju putnika se validiraju na počeku drugog polugodišta i validne su tokom trajanja drugog polugodišta. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Ni Nedim Sladić, ni FHMZ nemaju optimisitčnu prognozu

Pored studenata, od 01.maja 2023. godine, i učenici III i IV razreda srednje škole bez lične naknade mogu koristiti mjesečnu kartu, uz potvrdu iz škole o statusu redovnog učenika. Mjesečne karte za maj moraju biti validirane, te iste nije potrebno produžavati svaki mjesec do kraja augusta 2023. godine. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Mjesečne karte za radnike moraju biti validirane zaključno sa 09.05.2023. godine u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom.

Putnici iz kategorije nezaposleni kupovinu/validaciju svojih mjesečnih karata vrše zaključno
sa 09.05.2023. godine u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom. Mjesečne karte za nezaposlene su validne kod oba prevoznika u Kantonu Sarajevo.

Upravo se čita:  Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Za plaćanje pojedinačne autobuske karte putem CentroCard beskontaktne kartice ili E-karte utvrđen je jedinstveni iznos od 5% popusta.

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Centroprint kiosci (Ilidža, Stup, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane, Vogošća),
Autobuska stanica Sarajevo,
Autobuska stanica Ilijaš.

Korisnici svih ostalih pretplatnih karata mogu izvršiti dopunu/kupovinu kupona u periodu od 03.05.2023.godine do 09.05.2023.godine, a od 10.05.2023. svi korisnici moraju imati mjesečnu kartu za mjesec maj.

Pročitajte još

Izdvajamo

Novi trošak za Bosance i Hercegovce: Evo koliko će se plaćati ulaz u EU i Veliku Britaniju

Ovaj potez posebno pogađa građane Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je Hrvatska, članica EU, još uvijek najpopularnija...

Možda vas zanima i ovo