Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Centrotrans uveo 10 novih autobusa na ulice Sarajeva, u pripravnosti još 20 vozila

Nemojte propustiti

Po dobivanju informacije o štrajku uposlenika GRAS-a, Centrotrans Eurolines je poduzeo određene aktivnosti kako bi pomogao građanima Sarajeva

centrotrans

U tom cilju odmah je povećan broj autobusa na pravcu Ilijaš-Vogošća-Sarajevo na kojima Centrotrans Eurolines ima registrirane redove vožnje.

Na ovom pravcu uvedeno je 10 dodatnih autobusa čime je obezbjeđen kontinuirani prijevoz iz Ilijaša, Vogošće te drugih naseljenih mjesta.

Upravo se čita:  Tužilaštvo intenziviralo istragu: Interpolove potjernice zbog Skya

Također, Centrotrans Eurolines ima pripravnih 20 voznih jedinica od čega 10 autobusa i 10 minibusa koje je odmah spreman staviti u funkciju prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo.

– Očekujemo od Vlade Kantona Sarajevo da od Centrotrans Eurolinesa zvanično zatraži stavljanje u funkciju navedene autobuse, saopćeno je iz Centrotransa.

U slučaju da Vlada KS ne zatraži stavljanje u funkciju ovih autobusa, a štrajk bude nastavljen, Centrotrans Eurolines će u 12 sati početi voziti na spornim linijama za koje su sudskom presudom GRAS-u poništeni od Ministarstva saobraćaja KS odobreni redovi vožnje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Centrotransa.

Upravo se čita:  Karić: Plaće uposlenicima gradske uprave moraju biti povećane zbog troškova života

(Bh-index)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo