Srijeda, 17 srpnja, 2024

Čerkez objavio fotografiju ruke medicinske sestre i poslao ovu poruku građanima BiH

Preporučeno

– Niko ne pomišlja ako nastavimo da se ponašamo neodgovorno koliko će zdravstvenih radnika oboljeti i ko će tada da nas liječi – poručuje Čerkez

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH, oglasio se na svom Facebook profilu, te uz tekst postavio i fotografiju medicinske sestre, kako bi građanima Bosne i Hercegovine, skrenuo pažnju na na značaj poštivanja svih preporuka zbog koronavirusa kako bi zaštitili sebe i druge. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Upravo se čita:  Nije dočekao operaciju: Danas dženaza Adnanu Šemiću

“Mnogi se ismijavaju preporukama,apelima, nekada bi to nazvao i molbama da se pridržavaju mjera da bi mogli dovesti situaciju pod kontrolom.

Mnogi nikada nisu ni pomislili kako je kolegama sa klinika koji liječe takve osobe, koji više od 4 mjeseca provode pod zaštitnom opremom i dan i noć. Niko ne pomišlja ako nastavimo da se ponašamo neodgovorno koliko će zdravstvenih radnika oboljeti i ko će tada da nas liječi.

Upravo se čita:  Više vozila EUFOR-a parkirano u centru Bijeljine

Dok razmišljate neka vam je na pameti ova slika, slika ruke medicinske sestre koja radi mjesecima pod zaštitnom opremom. Ova slika pokazuje često našu sebičnost da ne mislimo o drugima”, napisao je Čerkez, te dodao “POŠTUJTE MJERE – nosite masku, držite odstojanje, perite ruke i ne idite na posao ako imate bilo koji simptom”.

Upravo se čita:  Hitna pomoć: Zbog ekstremno visokih temperatura zraka povećan broj kolapsnih stanja
Foto: Facebook

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas