Srijeda, 28 veljače, 2024

Četvorica radnika iz BiH uhvaćena u teškoj krađi: Napravili štetu od nekoliko stotina hiljada eura

Preporučeno

Austrijska policija je u subotu oko 17 sati dobila prijavu od rukovodstva gradilišta da im već sedmicama nestaju kablovi.

Četiri radnika iz BiH (22, 42, 44, i 44) prijavljeni su zbog teške krađe bakarnog kabla na gradilištu Koralmbana, u Štajerskoj.

Oni su ukrali oko 40 kilograma bakarnog kabla. Iako sama količina ukradenog kabla i nije drastična, šteta iznosi nekoliko stotina hiljada eura, jer su krali kablove koji su već postavljeni, i samim time, uništili sve što je urađeno do sada, pišu Nezavisne novine.

Upravo se čita:  Detalji velike akcije u BiH: Poznata imena obuhvaćena istragom, među njima i član zločinačke grupe Zijada Turkovića

Austrijska policija je u subotu oko 17 sati dobila prijavu od rukovodstva gradilišta da im već sedmicama nestaju kablovi. Riječ je o izgradnji tunela za za brzu željeznicu koja povezuje Grac i Klagenfurt, a policija je došavši na lice mjesta pronašla i dio kablova kod ovih radnika.

Nakon što su pretražili i njihov smještaj, pronašli su još dokaza o krađi kablova. Protiv njih četvorice podnesene su prijave za tešku krađu.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas