Nedjelja, 25 veljače, 2024

Cijene hljeba za sada miruju, ali, ako dođe do povećanja najniže plate, opet će poskupjeti hljeb

Autor:BHRT

Preporučeno

Cijene hljeba i pekarskih proizvoda za sada miruju, ali, ako dođe do povećanja najniže plate, pekari kažu da je poskupljenje neminovno.

Cijene hljeba i pekarskih proizvoda, shodno cijenama pšenice i brašna, ali i energenata, trebale bi biti niže, očekivanja su poljoprivrednika i mlinara. S tim se, ipak, ne slažu pekari. Izvjesno je jedino da snižavanja cijena neće biti, ali nova poskupljenja, nisu isključena. To zavisi, kažu, od radne snage i povećanja najniže plate, navodi u prilogu BHRT.

Cijene hljeba i pekarskih proizvoda za sada miruju, ali, ako dođe do povećanja najniže plate, pekari kažu da je poskupljenje neminovno.

Upravo se čita:  UIO traži firmu za uništavanje 279 oduzetih vozila

-U nekom narednom periodu, prvom kvartalu ne bi trebalo doći do promjene cijena, mada kažem došlo je do opterećenja privrede s povećanjem poreza i doprinosa, što se tiče proizvodnje neko je zatišje, s proljeća ćemo vidjeti šta će se dešavati.

S druge strane, poljoprivrednici kažu da za poskupljenje nema razloga – kaže Radenko Pelemiš, predsjednik Udrženja pekara regije Bijeljina.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za poljoprivrednike: Isplaćene novčane podrške u FBiH

-Zato što nijedam parametar u nizu tih parametara nije otišao, nijedan energent nije poskupio, čak je pojeftinio, pgotovo nafta, ali mislim da ljudi se kalkulišu kroz tu radnu snagu, a šta mi da kažemo poljoprivrednici, kakvu mi kalkulaciju da pravimo da bi mogli preživjeti.

Iako su tvrdili da prethodna ne može biti gora, građani ni u novoj godini nemaju mnogo optimizma – rekao je Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela Semberije i Majevice.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović: BiH zajedno s demokratskim svijetom izražava solidarnost s Ukrajinom

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je povodom druge godišnjice ruske agresije na Ukrajinu ponovo podvukao podršku ukrajinskoj borbi za...

Još vijesti za vas