Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Čini se kao da ljetu nema kraja, ali kakva će biti zima? Poznati meteorolog otkriva nekoliko detalja

Premda se predviđa da će zima biti toplija od prosjeka, to ne znači da neće biti hladnih razdoblja.

Preporučeno

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkrio je kakvo vrijeme možemo očekivati ove zime. Najavljuje da je vrlo vjerojatno da sva tri zimska mjeseca budu toplija od klimatološkog prosjeka, osobito na Jadranu.

U svim je krajevima izgledno toplije od uobičajenog, što bi moglo biti najizraženije u veljači, osobito u unutrašnjosti, istaknuo je u sezonskoj prognozi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Oborine bi u kontinentalnom dijelu u prosincu i siječnju bile oko višegodišnjeg prosjeka, a obilnije oborine dosta su vjerojatne u ožujku, i to ponajprije u središnjim i zapadnim predjelima.

Na Jadranu je više oborina od prosjeka prilično vjerojatno u prosincu i osobito u veljači, dok u siječnju oborine mogu biti oko višegodišnjeg prosjeka.

Premda se predviđa da će zima biti toplija od prosjeka, to ne znači da neće biti hladnih razdoblja. Također, količine oborina u nekim krajevima mogu u kraćim ili duljim razdobljima odstupati od navedenih.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Telemach najavio značajno poskupljenje usluga: Kažu da im rastu troškovi poslovanja. Evo koliko će cijene paketa biti veće od 1. januara

Kompanija Telemach, koja posluje u BiH i regionu, najavila je poskupljenje svojih usluga, i to u značajnoj mjeri. Tako su...

Možda vas zanima i ovo