Subota, 20 srpnja, 2024

Čistačica Elvira (33) ukrala novac povrijeđenoj osobi koja je u Hitnu službu došla nakon nesreće

Preporučeno

Kako je saopćilo Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, njoj je nepravosnažnom presudom izrečena uvjetna osuda u trajanju od šest mjeseci s rokom provjeravanja od jedne godine

Općinski sud u Bosanskoj Krupi donio je nepravosnažnu presudu kojom je Elviri Č. (33) iz Bosanske Krupe jer je kao zaposlenica na održavanju higijene u Domu zdravlja Bosanska Krupa ukrala novac povrijeđenoj osobi koja je u Hitnu službu ovog doma zdravlja dovežena nakon saobraćajne nesreće.

Kako je saopćilo Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, njoj je nepravosnažnom presudom izrečena uvjetna osuda u trajanju od šest mjeseci s rokom provjeravanja od jedne godine jer je iskorištavanjem bespomoćnosti i naročito teškog stanja ukrala novac drugoj osobi i time počinila krivično djelo teške krađe.

Upravo se čita:  Povratnika Mehdina zadesila nedaća: Uginula mu krava od koje je živjela njegova porodica

– Nakon provedene istrage, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo optužnicu i optužilo Elviru Č. da je 8. novembra 2023. godine, u Bosanskoj Krupi, nakon što je u Hitnu službu ZU “Dom zdravlja” Bosanska Krupa dovežena osoba povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi, te nakon što joj je pružena prva pomoć, kao radnica na održavanju higijene u ovoj ustanovi, po nalogu medicinske sestre pokupila garderobu oštećenog, pa iako svjesna bespomoćnosti i teškog stanja oštećenog koji je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, iz džepova hlača i novčanika oštećenog uzela i za sebe prisvojila ukupno 7.173 KM i pet eura – naveli su iz Tužilaštva USK.

Upravo se čita:  Inspekcija privremeno zatvorila dva bazena u Sarajevu, ima li opasnosti za građane?

Dodaju da je, cijeneći sve okolnosti slučaja, kao i činjenicu da je optužena nadoknadila štetu oštećenom, sud smatrao da se svrha kažnjavanja u vidu generalne i specijalne prevencije može postići izrečenom sankcijom, odnosno uvjetnom osudom.

– Predmetna presuda još nije stekla svojstvo pravosnažnosti – napomenuli su iz Tužilaštva USK.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas