Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Civilna zaštita izdala hitno upozorenje zbog kiše i jakog vjetra koji se očekuju večeras u BiH

Reagovala je Kantonalna uprava Civilne zaštite Kantona Sarajevvo koja je poslala hitno upozorenje za pravna i fizička lica.

Preporučeno

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za olujni vjetar i kišu koja bi trebala večeras od 20 sati zahvatiti područje cijele BiH. Reagovala je Kantonalna uprava Civilne zaštite Kantona Sarajevvo koja je poslala hitno upozorenje za pravna i fizička lica.

“Upozoravamo sva pravna i fizička lica da preventivno radi zaštite zdravlja i života ljudi, te materijalnih i kulturnih dobara, ODMAH u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama koje su im propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, preuzmu neophodne preventivne mjere zaštite od jake kiše i vjetra kako bi se izbjegle velike materijalne štete.”

Upravo se čita:  Poznata imena: Evo ko je uhapšen u policijskoj akciji "Tips" zbog kladioničarskih prevara

Apeluju da se građevinski radovi ne izvode dok traje oluja i da se zaštite radnici, te da fizička lica osiguraju svoje balkone i prozore, da se ne parkiruaju vozila blizu velikih stabala.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo