Utorak, 25 lipnja, 2024

Civilna zaštita izdala hitno upozorenje zbog kiše i jakog vjetra koji se očekuju večeras u BiH

Preporučeno

Reagovala je Kantonalna uprava Civilne zaštite Kantona Sarajevvo koja je poslala hitno upozorenje za pravna i fizička lica.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za olujni vjetar i kišu koja bi trebala večeras od 20 sati zahvatiti područje cijele BiH. Reagovala je Kantonalna uprava Civilne zaštite Kantona Sarajevvo koja je poslala hitno upozorenje za pravna i fizička lica.

“Upozoravamo sva pravna i fizička lica da preventivno radi zaštite zdravlja i života ljudi, te materijalnih i kulturnih dobara, ODMAH u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama koje su im propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, preuzmu neophodne preventivne mjere zaštite od jake kiše i vjetra kako bi se izbjegle velike materijalne štete.”

Upravo se čita:  Ogromna zmija snimljena u BiH: Stručnjak otkrio o kojoj vrsti bi se moglo raditi

Apeluju da se građevinski radovi ne izvode dok traje oluja i da se zaštite radnici, te da fizička lica osiguraju svoje balkone i prozore, da se ne parkiruaju vozila blizu velikih stabala.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas