Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Član FBI-ja vjeruje da je Bosanka rodila njegovu kćerku: S Hedijom je izgubio kontakt prije 28 godina

Preporučeno

Prošle sedmice redakciji sarajevskog Oslobođenja obratila se Amira Hasić iz Tuzle, uz molbu da taj list objavi članak o njenom dugogodišnjem prijatelju, uposleniku FBI-ja, Aliju Sawanu. Naime, ovaj Palestinac iz Kuwaita ju je kontaktirao i zatražio veliku uslugu. Naime, Ali već 28 godina traži kćerku koju je dobio sa izvjesnom Hedijom, Bosankom rođenom 1964. godine.

Upravo se čita:  Završeno probijanje najdužeg tunela: “Od Sarajeva do Save 2026. godine potpuno spojen koridor Vc”

agentFBIKako je ispričala Amira, upoznali su se dok je Ali studirao stomatologiju u Sarajevu 1985, te započeli vezu koja je završena ubrzo nakon što je Ali deportovan.

– Tada je strancima bilo zabranjeno da se u zemlji zadržavaju više od dva mjeseca. Kada je otišao, izgubio je svaki kontakt sa Hedijom, ali je kasnije dobio informaciju da im je ona rodila kćerkicu. On je tu informaciju dobio kada je curica već postala djevojka i sada je na sve moguće načine pokušava pronaći. Svjestan je da nema mnogo informacija, ali se nada da će i ovo malo biti dovoljno da se bilo šta dozna.

Upravo se čita:  Predstavnički dom PSBiH usvojio budžet, na potezu Dom naroda

Hedija je u godinama prije rata radila pri vojsci u Sloveniji, a u vrijeme kada se Ali viđao s njom, čuvala je djecu direktora tekstilne fabrike u selu koje se nalazi negdje na pola puta Sarajevo – Zagreb. Po njegovom sjećanju, ta fabrika je bila odmah iza željezničke stanice.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas