Srijeda, 17 travnja, 2024

Član porodice pokazao posljednju sliku male Danke (2) prije nestanka i otvorio dušu

Preporučeno

Dankin ujak tvrdi da je djevojčica tog dana i ranije jednom pokušala da ode iz vidokruga majke, ali je majka uspjela da je pozove i vrati blizu sebe.

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić i ujak nestale Danke Ilić (2), dao je na uvid posljednju fotografiju Danke, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi djevojčica zajedno sa starijim bratom.

Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

“Ispričat ću vam sada pravu istinu i sve što se zapravo desilo toga dana. Rijetko šta što je iznijeto u medije je tačno. Zato, krenimo redom. Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se neko sakrio iza i sačekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13.20 sati”, kaže Stefan Dragomirović, prenosi Blic.

Upravo se čita:  Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Dankin ujak tvrdi da je djevojčica tog dana i ranije jednom pokušala da ode iz vidokruga majke, ali je majka uspjela da je pozove i vrati blizu sebe.

“Moja sestra Ivana je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu koja je bila na mestu suvozača. Djevojčica je ostala u dvorištu, to je bio trenutak od samo nekoliko sekundi. Kada se vratila, Danke nije bilo”, tvrdi ujak Stefan Dragomirović, opisujući trenutak nestanka djevojčice.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata
Koliba kod koje je posljednji put viđena Danka, Foto: Agencije

Dragomirović tvrdi i da nije tačno da je u tom trenutku, kada je njegova sestra povela djecu u šetnju, padala obilna kiša u Banjskom polju.

“Kao što možete i da vidite po ovim slikama, napolju je bilo sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu po kiši napolje i da im je to sumnjivo”, kaže ujak Danke Ilić dok pokazuje posljednje fotografije svoje sestričine.

Upravo se čita:  Drastična promjena vremena: U Zagrebu za 24 sata temperatura pala za 20 stepeni, u Zagorju snijeg

Nakon pojavljivanja snimka, Interpol je raspisao žutu potjernicu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas