Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović organizirao prijem za generale Armije Republike Bosne i Hercegovine

Preporučeno

Na početku sastanka, generali Armije Republike Bosne i Hercegovine zahvalili su se dr. Bećiroviću na prijemu u Predsjedništvu BiH i ukazali na važnost ovakve vrste razgovora.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održao je sastanak s generalima Armije Republike Bosne i Hercegovine tokom kojeg se razgovaralo o aktuelnoj situaciji, kao i o evropskim i evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Sagovornici su zajednički istakli da niko ne bi trebao da potcjenjuje snagu legalnih organa države Bosne i Hercegovine i njenih patriota, kao i odlučnost da se čuvaju mir i nezavisnost države.

Na početku sastanka, generali Armije Republike Bosne i Hercegovine zahvalili su se dr. Bećiroviću na prijemu u Predsjedništvu BiH i ukazali na važnost ovakve vrste razgovora.

Upravo se čita:  Zeposleni u FBiH bi ponovo mogli dobiti pomoć do 2.500 KM, evo detalja

Dr. Denis Bećirović je istakao važnu ulogu generala Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta punopravne članice Ujedinjenih nacija – države Bosne i Hercegovine. On je naglasio da se njihov doprinos i zasluge moraju valorizirati, a status boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata unaprijediti.

Tokom razgovora istaknuta je važnost učvršćivanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni Hercegovini, kao preduslova za ostvarenje napretka države, kako u ekonomskoj, tako i drugim oblastima, uključujući i započete integracijske procese.

Upravo se čita:  Komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici će prvi put biti održana na visokom nivou u sjedištu UN-a

Generali Armije Republike Bosne i Hercegovine poručili su da Bosnu i Hercegovinu vide kao zemlju demokratije, ljudskih prava, mira, napretka i međusobnog uvažavanja. Sagovornici su se složili da je pored punopravnog članstva u EU, strateški interes Bosne i Hercegovine i članstvo u NATO savezu.

Generali Armije Republike Bosne i Hercegovine dali su punu podršku političkom i diplomatskom djelovanju člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, prevashodno na vanjskopolitičkim aktivnostima s ciljem zaštite nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine. Također, iskazali su i spremnost da svojim znanjem i iskustvom pruže savjetodavnu podršku o pitanjima važnim za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas