Srijeda, 24 travnja, 2024

Članovi Predsjedništva BiH održali su bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom u Antaliji

Preporučeno

- Predsjedniku Erdoanu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi - saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BIH Denisa Bećirevića

Povodom održanog sastanka članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdoğan), član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je izjavio sljedeće:

„Danas sam u Antaliji, zajedno s kolegama u Predsjedništvu BiH, imao prijateljski i veoma sadržajan sastanak s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoanu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoanu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi.

Upravo se čita:  April je, nije januar: Ovo su jutrošnji prizori iz BiH, evo šta nas čeka narednih dana

Poruke predsjednika Erdoana su ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne.

Kao član Predsjedništva BiH učinit ću sve što je u mojoj moći da u narednom periodu svestrana i prijateljska saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske bude još snažnija i kvalitetnija. To je obostrani interes naših država i naroda i zato smo i razgovarali o nekim novim zajedničkim koracima koje ćemo realizirati u narednom razdoblju“- rekao je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas