Srijeda, 24 travnja, 2024

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Preporučeno

Članovi Predsjedništva BiH su na kraju susreta zahvalili Eichhorst na njenoj dosadašnjoj posvećenosti našoj zemlji i njenom evropskom putu, saopćeno je

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst.

Na početku razgovora pozdravili su Odluku koju je nedavno usvojilo Predsjedništvo BiH, a koja se tiče pokretanja postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između BiH i EU, o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX). Riječ je o jednom od ključnih uslova za otvaranje pregovora naše zemlje sa Evropskom unijom.

Upravo se čita:  SIPA i MUP KS hapse u Sarajevu

Također, ocijenjeno je da pred BiH ima još dosta posla u smislu provođenja reformi, ali i to da sastanak planiran za sredinu marta mjeseca u Briselu obećava pozitivan ishod za otvaranje pregovora sa EU.

Naglašeno je i to da treba iskoristiti dosadašnju pozitivnu dinamiku rada i nastaviti sa neophodnim reformama.

Članovi Predsjedništva BiH su na kraju susreta zahvalili Eichhorst na njenoj dosadašnjoj posvećenosti našoj zemlji i njenom evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas