Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Čović nakon sastanka sa Osmorkom: Opredijelili smo se da napravimo promjene. Nismo odustali od legitimnog predstavljanja

Preporučeno

– Mi smo se opredijelili za zajedničku vlast i za to da napravimo promjene. Nismo odustali od legitimiteta svugdje gdje Ustav to navodi.

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH danas je nakon sastanka Osmorke i HDZ-a BiH koji je održan u Konjicu izjavio da više neće govoriti “HDZ i Osmorka, već partneri”.

– S trećim partnerom kad budemo sjeli, u narednih pet do šest dana, usaglasit ćemo dalje elemente, a cilj je da u ovoj godini imamo Vijeće ministara i minimum usvojen budžet – rekao je Čović danas u Konjicu, dodavši da se isto odnosi i na Vladu FBiH.

Upravo se čita:  Puljić: Opet Željka Cvijanović poslala nešto u UN, s potpisom Stevandića

Razgovarali su o onome što opterećava odnose i kako to relaksirati, te kako će ovo partnerstvo “upražnjavati kroz resore”.

– Tu jedno duže vrijeme nismo pratili ono na što nas život tjera – energetika, poskupljenja, inflacija. Vjerujem, da ćemo se bez ikakvih tenzija dogovarati. Cilj je stvoriti atmosferu koja će potvrditi da smo spremni za kandidatski status do kraja ove godine. Idemo intenzivno, svaku aktivnost usklađivati sa zakonima EU – izjavio je Čović danas između ostalog.

Upravo se čita:  Zastava susjedne Srbije u BiH: Načelnica općine u RS-u poslušala “naredbu” SNSD-ovske vlasti

Dodao je da nisu odustali od pristupa legitimnog predstavljanja legitimnih naroda.

– Naravno, da imamo vrlo složenu strukturu u načenju biranja u Domu naorda kada je u pitanju biranje predsjednika odnosno potpredsjednika Vlade Federacije – poručio je Čović.

– Mi smo se opredijelili za zajedničku vlast i za to da napravimo promjene. Nismo odustali od legitimiteta svugdje gdje Ustav to navodi. Kada je u pitanju sutrašnji žrijeb – mislim da će sve biti jasno.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ne bi bilo loše da se EUFOR-u ne produži mandat u BiH, jer bi došao NATO

 

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas