Subota, 20 travnja, 2024

Crna Gora povukla mlijeko 6 proizvođača iz BiH i Srbije

Preporučeno

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore naložilo je da sa tržišta bude povučeno mlijeko šest proizvođača iz Srbije i BiH jer je ustanovljena visoka koncentracija kancerogene materije aflatoksin.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema nalazima Centra za ekotoksikološka ispitivanja, visoka koncentracija aflatoksina utvrđena je u mlijeku “Niške mljekare”, beogradskog “Imleka”, te mljekare “Imlek” iz Kozarska Dubica, zatim mljekare “Koncern farmakom M.B. Šabac”, “Megle” Kragujevac i “Milkop” iz Raške.

Upravo se čita:  Nastavlja se potraga za tijelom malene Danke Ilić: Policija na novoj lokaciji

Privremeno se obustavlja i uvoz od proizvođača čije je mlijeko kontaminirano.

U dopisu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića navodi se da se bez odlaganja obavijeste svi uvoznici i distributeri kontaminiranog mlijeka i da budu preduzete sve mjere za njegovo povlačenje iz prodaje.

Veterinarskoj upravi Crne Gore je naloženo da dodatno prekontroliše i domaće proizvođače mlijeka.

Upravo se čita:  Ovo je Albanka koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

U Srbiji je juče naloženo da iz prodaje bude povučeno 50 vrsta mlijeka, jer je utvrđeno da imaju povećanu koncentraciju aflatoksina ili je na granici dozvoljenog.

Načelnik veterinarske inspekcije Sanja Čelabićanin rekla je da je dat nalog za povlačenje mlijeka skoro svih mljekara u Srbiji, među kojima su “Imlek”, “Niška mljekara”, “Subotička mljekara” i mljekare iz Šapca.

Upravo se čita:  Drastična promjena vremena: U Zagrebu za 24 sata temperatura pala za 20 stepeni, u Zagorju snijeg

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas