Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Crna Gora povukla mlijeko 6 proizvođača iz BiH i Srbije

Nemojte propustiti

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore naložilo je da sa tržišta bude povučeno mlijeko šest proizvođača iz Srbije i BiH jer je ustanovljena visoka koncentracija kancerogene materije aflatoksin.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema nalazima Centra za ekotoksikološka ispitivanja, visoka koncentracija aflatoksina utvrđena je u mlijeku “Niške mljekare”, beogradskog “Imleka”, te mljekare “Imlek” iz Kozarska Dubica, zatim mljekare “Koncern farmakom M.B. Šabac”, “Megle” Kragujevac i “Milkop” iz Raške.

Upravo se čita:  Otac djevojčice ubijene u beogradskoj školi rasplakao sve: 'Moja sudbina je teška, ali ja ću je nositi i to baš onako kako me Sofija tome mudro naučila'

Privremeno se obustavlja i uvoz od proizvođača čije je mlijeko kontaminirano.

U dopisu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića navodi se da se bez odlaganja obavijeste svi uvoznici i distributeri kontaminiranog mlijeka i da budu preduzete sve mjere za njegovo povlačenje iz prodaje.

Veterinarskoj upravi Crne Gore je naloženo da dodatno prekontroliše i domaće proizvođače mlijeka.

Upravo se čita:  Poznato hrvatsko ljetovalište uvodi naplatu tuširanja na plaži, zna se i cijena

U Srbiji je juče naloženo da iz prodaje bude povučeno 50 vrsta mlijeka, jer je utvrđeno da imaju povećanu koncentraciju aflatoksina ili je na granici dozvoljenog.

Načelnik veterinarske inspekcije Sanja Čelabićanin rekla je da je dat nalog za povlačenje mlijeka skoro svih mljekara u Srbiji, među kojima su “Imlek”, “Niška mljekara”, “Subotička mljekara” i mljekare iz Šapca.

Upravo se čita:  Kako je Amar spasio ženu koja je pokušala samoubistvo: Svoj postupak ne smatra herojskim činom

(Srna)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo