Srijeda, 22 svibnja, 2024

Crnadak: Odluku da američki bombarderi nadlijeću donijelo je Predsjedništvo BiH

Autor:N1

Preporučeno

– U pitanju su isti bombarderi koji su bombardovali Srbiju – kazao je Crnadak

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da treća redovna sjednica bude održana 6. juna u 10 sati.

Prijedlog Igora Crnatka Rezolucije da se Zoran Milanović proglasi personom non grata nije uvršten u dnevni red, kao ni informacija stanju u Alumini, kaže predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Stevandić je lično predložio informaciju o stanju i zaštiti bezbjednosti Srba na KiM.

“Republika Srpska ne može ostati imuna na teror nad našim narodom”, dodaje.

Upravo se čita:  Cvijanović: Konaković urušava odnose s prijateljskim zemljama, MVP nije njegova “ćaćevina”

Na pitanje da li je upoznat da će sutra dva B-1B Lancer bombardera Vazdušnih snaga Sjedinjenih Američkih Država izvršiti niski prelet iznad Bosne i Hercegovine, kaže da jeste od ranije “jedne da zaplaše, druge da obraduje.”

Kada je riječ o ičekivanjima presude Stanišić-Simatović, Stevandić kaže: “Da živi dođu kući. To su ljudi koji imaju najmanje vojnog učešća od svih. Targetirani su samo jer su bili vojni funkcioneri.”

Kaže da mu je žao što nije stigao na skup SNS-a u petak.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

Igor Crnadak ocjenjuje da je Stevandić govorio “tuc-muc”.

“Odluku da američki bombarderi prelijeću gradove donijelo je Predsjedništvo BiH. U pitanju su isti bombarderi koji su bombardovali Srbiju. Da li je možda Stevandić u Rusiji dogovarao da ruski bombarderi preleta”, pita Crnadak, koji stoji pri stavu da bez odluke Predsjedništva niti jedna vojna sila ne može ući.

Avion B-1B inače je teški bombarder velikog dometa koji može nositi najveći konvencionalni teret navođenih i nenavođenih projektila. Višenamjenski B-1B je okosnica američkih snaga za dalekometno djelovanje. Sposoban je u kratkom roku koristiti velike količine preciznog i nepreciznog naoružanja protiv svakog neprijatelja, bilo gdje u svijetu, bilo kada, saopštili su iz Ambasade SAD-a.

Upravo se čita:  Dodik priželjkuje "priključenje srpskog naroda Srbiji": Bez toga nam nema budućnosti

Inače, Crnadak nije želio komentarisati da li preleti imaju veze sa situacijom na Kosovu. Zbog najnovijeg zaoštravanja postoje stavovi sa istoka da se sprema “veliki prasak” u centru Evrope, što je ranije danas izjavio šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas