Utorak, 27 veljače, 2024

Crveni alarm u četiri hrvatske regije: Snijeg pada širom zemlje, u nekim dijelovima se očekuje i do 35 centimetara

Autor:Agencije

Preporučeno

Operativni centar Civilne zaštite jutros je medijima uputio upozorenje na opasne vremenske pojave za Hrvatsku.

Putevi su mokri ili vlažni od kiše u većem dijelu Hrvatske, a u sjeverozapadnoj regiji pada snijeg. Zbog susnežice i snijega otežano se vozi na putevima kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Bijeli pokrivač vidljiv je na ulicama Varaždina, Marije Bistrice, Samobora, Zagreba, Čakovca…

HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu, održavaju razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Upravo se čita:  Dosjetljivi krijumčar pao na granici: Od droge napravio kolače, bočice sa sapunicom za balončiće sakrio u čarapu!

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u prekidu su slijedeće katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Pula-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) – Ist (Kosirača) – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj plovi bez pristajanja u luku M. Lošinj.

Operativni centar Civilne zaštite jutros je medijima uputio upozorenje na opasne vremenske pojave za Hrvatsku.

Crveno upozorenje na vjetar: u regiji Rijeka naglo će krenuti olujna i orkanska bura, a udari podno Velebita očekuju se između 130 i 160 km/h. Narandžasto upozorenje na vetar u regiji Gospić – olujni udari jugozapadnjaka u okretanju na severoistočnjak. Za Split i Knin najavljuju olujne i orkanske udare bure.

Upravo se čita:  Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

Crveni meteolaram izdat je za gospićku regiju, riječku regiju, Kvarner i kvarnerić te Velebitski kanal.

Narandžasto upozorenje na snijeg i poledicu u regiji Karlovac. Moglo bi napadati do 25 cm snijega, lokalno i do 40 cm u višim prjedelima do kraja dana.

Žuto upozorenje na vjetar: u regijama Osijek, Zagreb, Karlovac očekuju se jaki i olujni udari severoistočnog, ponegdje i sjeverozapadnog vjetra, a u regiji Dubrovnik uveče olujni udari bure.

Upravo se čita:  Jak zemljotres u Jadranskom moru: Postoji opasnost od "after" šokova

Žuto upozorenje na snijeg/poledicu: u regijama Osijek, Zagreb, Knin i Rijeka (uglavnom unutrašnjost Istre). Ponegdje se očekuju poledice zbog padanja susnježice i snijega te stvaranje snežnog pokrivača.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom...

Još vijesti za vas