Petak, 1 ožujka, 2024

Cvijanović: Tražit ću na Predsjedništvu informaciju o Helezovim navodima, a u narednom periodu i o radikalnim islamskim pojavama

Preporučeno

- To su stvari koje su napravljene u sprezi da se izazove izazove pometnja i privuče pažnja ponovo usmjeri negativna pažnja prema RS - navela je Cvijanović.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da će sutra na sjednici Predsjedništva biti zatražena informacija o navodima ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Zukana Heleza, a da će u narednom periodu inicirati da se nađe i informacija o “radikalnim islamskim pojavama u BiH”, piše RTRS.

Cvijanović je navela da je za sutrašnju sjednicu Predsjedništva BiH predložila informaciju o Helezovim navodima o “postojanju određenih paravojnih formacija i kampova na teritoriji RS” jer je ta tačka zaista vrijedna pažnje i zato što hoće da istjera to na čistac, da se utvrdi odakle su te informacije.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

– Gdje to piše što Helez govori u javnosti. Izbaci se neki intervju, par bombastičnih rečenica i onda se zabavlja domaća i međunarodna javnost – rekla je Cvijanović.

Dodala je da će sutra na sjednici Predsjedništva BiH samo biti zatraženo dostavljanje informacija od Obavještajno-sigurnosne agencije i onih koji su o tome pričali.

– Međutim, ono što se moglo čuti u javnosti jasno pokazuje da tu nema nikakvih stvarnih prijetnji – istakla je Cvijanović.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

Ona je istakla da je to izmišljena priča urađena po matrici “jedan ministar u dogovoru sa albanskim i bošnjačkim lobistima po svijetu, kao što je gospođa Britanka koja se odmah oglasila.”

– To su stvari koje su napravljene u sprezi da se izazove izazove pometnja i privuče pažnja ponovo usmjeri negativna pažnja prema RS – navela je Cvijanović.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Cvijanović je rekla da bi bilo dobro da se na sjednici Predsjedništva BiH, što će se inicirati u narednom periodu, nađe informacije šta se dešava sa “radikalnim islamskim pojavama koje su postojale, sa paradžematima, sa nazovi humanitarnim organizacijama koje u stvari promovišu radikalizaciju kada je u pitanju globalna slika, te izrazila nadu da će te informacije biti dostavljene.”

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas