Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Dačić: Nema više skrivanja iza Kosova

Preporučeno

Premijer Srbije Ivica Dačić smatra da više niko nema pravo da se skriva iza Kosova, jer bi svaki takav pokušaj završio novim egzodusom Srba, novim žrtvama, porazom i nepravdom, te da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora.

dacic-ivica“Kosovo bi nastavilo bez ikakve osude ili odgovornosti ka Evropi, dok bi Srbija ponovo bila gurnuta u duboku balkansku rupu beznađa, nesreće, gladi i čemera”, naveo je Dačić u autorskom tekstu za list “Politika”.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

On napominje da je suština briselskog sporazuma u tome da se označi početak kraja i kraj početka i da rukovodstvo Srbije nađe način da uradi ono zbog čega je izabrano.

“A izabrani smo zbog toga da bi Srbija bila zemlja u kojoj ima posla, puteva, škola, bolnica, knjiga, pozorišta, lekova i zadovoljnih i ostvarenih ljudi”, naveo je Dačić.

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

Prema njegovim riječima, taj način nije važan samo zbog Kosova niti Srba koji tamo žive već zbog cijele “nenaseljene, siromašne, nezaposlene i nesrećne Srbije”.

Dačić je naveo da je aktuelna vlast izabrana na zemaljskim izborima i za zemaljsku Srbiju, a ne na nebeskim izborima.

(Srna)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas