Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Dana Škrba osuđena na 14 godina na temelju sporazuma o prizanju krivice za svirepo ubistvo

Preporučeno

Dana Škrba, okrivljena za svirepo ubistvo sarajevskog fotografa Mustafe Bukvića 23. februara 2012. godine, osuđena je danas na 14 godina zatvora na temelju Sporazuma o priznanju krivnje, koji je, nakon razmatranja, prihvatio Kantonalni sud Sarajevo.

danaskrbaPrema inkriminacijama iz optužnog akta, Dana Škrba je 23. februara 2012. u 14.10 sati došla u Bukvićevu fotografsku radnju “Foto San” u ulici Omladinskih brigada do br. 7 u sarajevskom naselju Dobrinja, te nakon što su zajedno sišli u podrumske prostorije Škrba ga je, koristeći stanje intimnosti i njegovo povjerenje, svirepo ubila zaklavši ga skalpelom.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Kantonalni sud Sarajevo je prilikom izricanja krivičnopravne sankcije uzeo u obzir težinu krivičnog djela – kvalificiranog ubistva za koje je zaprijećena minimalna zatvorska kazna od deset godina.

Istovremeno, Sud je cijenio i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljene – priznanje krivnje i kajanje, te činjenice da se radi o samohranoj majci dvoje malodobne djece (u dobi od pet mjeseci i pet godina), da ranije nije osuđivana, kao i to da se radi o relativno mlađoj osobi.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas