Petak, 29 rujna, 2023

Danas skupovi podrške Miloradu Dodiku na nekoliko lokacija u blizini entitetskih linija

Autor:Agencije

O današnjem skupu, jučer se u nekoliko navrata oglasio i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Preporučeno

Iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH pozvali su građane Republike Srpske da u 18 časova dođu na “međuentitetsku granicu” na mirno okupljanje koje organizuju kao podršku za Milorada Dodika i Miloša Lukića protiv kojih je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu. Podsjetimo, skup “Srpska pred sud” prvobitno je planiran ispred Suda BiH u Sarajevu, ali je MUP Kantona Sarajevo odbio njihov zahtjev iz sigurnosnih razloga.

Upravo se čita:  Novi detalji: Plaćene ubice iz Srbije imale pomagača u Sarajevu, stigli da likvidiraju istražitelja MUP-a KS?

Okupljanja su planirana u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju, a skup bi trebao trajati oko pola sata. Istovremeno, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović pozvao je na “mirnu blokadu” saobraćaja u trajanju od pola sata.

O današnjem skupu, jučer se u nekoliko navrata oglasio i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

“Kao što znate, prvo su bili najavljeni protesti u Sarajevu, uradili smo sve da damo podršku kantonalnom ministarstvu, nadležnom za davanje saglasnosti. Sve što bude potrebno, i federalno ministarstvo će se staviti na raspolaganje”, rekao je.

Upravo se čita:  Građani Brčkog zabrinuti: Kolone vojnih vozila u kasnim satima prolaze obilaznicom

Nadalje, dodao je kako će zahtijevati i od policije Republike Srpske da urade sve iz svoje nadležnosti.

“Ne može neko praviti proteste na entitetskim linijama, ne može u skladu sa zakonom, ova država to ne dozvoljava. Tražit ćemo podršku od svih agencija koje su za to zadužene, kao i od međunarodnih institucija zaduženih da brinu za sigurnost građana”, rekao je Isak, dodajući kako nadležnost njegovog ministarstva ne završava na entitetskoj liniji.

Upravo se čita:  Ovo je mladić koji je sinoć stradao u saobraćajnoj nesreći: Aziz je imao samo 24 godine. S njim u autu su bila još trojica mladića

Na dodatno potpitanje, pojasnio je da su protesti nezakoniti, jer prema informacijama kojima raspolaže, niko za njih nije dao saglasnost.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo