Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Danska TV kuća napravila ogroman skandal, Marokance zbog majki uporedili s majmunima

Preporučeno

Voditelj je uporedio kadrove proslave igrača Maroka i njihovih majki sa fotografijama nekoliko zagrljenih majmuna.

Danska televizijska kuća TV 2 izvinila se na Twitteru zbog pogrdnih komentara u kojima se upoređuju igrači nogometne reprezentacije Maroka i njihove porodice sa majmunima.

Voditelj TV 2 Christian Høgh Andersen uporedio je kadrove proslave igrača Maroka i njihovih majki sa fotografijama nekoliko zagrljenih majmuna.

Upravo se čita:  Amra jasno otkrila da li će Edin Džeko nastaviti nastupati za reprezentaciju BiH

“U nastavku razgovora o Maroku i njihovim porodicama u Kataru, imamo i fotografiju okupljanja porodice majmuna”, rekao je Andersen koji je u sred emisije podigao uvis fotografiju majmuna koji se grle, rekavši da izgleda poput “porodičnog” okupljanja Marokanaca poslije utakmica.

Danska TV kuća je izrazila duboko žaljenje zbog velikog skandala.

“Izuzetno nam je žao zbog komentara koji se povezuju sa programom o životinjama. Duboko se izvinjavamo zbog ovoga”, navodi se na Twitteru TV2.

Upravo se čita:  Amra jasno otkrila da li će Edin Džeko nastaviti nastupati za reprezentaciju BiH

“Ovo se može shvatiti kao rasistički komentar, a i TV 2 i Christian Høgh Andersen bi željeli ponuditi duboko izvinjenje za to”, navodi se.

Glavna urednica vijesti TV 2 Anne Mette Svane priznala je da su komentari bili i pogrešni i uvredljivi.

Andersen tvrdi da mu nikada nije bila namjera da napravi potpuno pogrešno poređenje, ali jeste, što je bilo potpuno pogrešno i uvredljivo. On je također ponudio bezuslovno izvinjenje za svoje komentare.

Izdvajamo

Izdvajamo

U “grad milionera” u BiH sletjelo 17 njemačkih bogataša

U živopisnim Živinicama, gradu gdje svaki pedeseti stanovnik miriše na milione, ovih dana je odigran skup kakav se ne...

Još vijesti za vas