Srijeda, 22 svibnja, 2024

Delegacija Vlade FBiH s predstavnicima Svjetske banke

Preporučeno

Premijer Nikšić je poželio dobrodošlicu delegaciji Svjetske banke, te ukazao na važnost svih reformskih aktivnosti koje provodi Vlada Federacije BiH uz podršku ove međunarodne finansijske institucije.

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine predvođena premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem razgovarala je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa predstavnicima Svjetske banke u našoj zemlji. U delegaciji Federalne vlade bili su i dopremijer i federalni ministar finansija Toni Kraljević i federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u okviru programa ove međunarodne finansijske institucije za razvojnu politiku zdravstvenog sektora. Inače, ovaj program pruža budžetsku podršku za provođenje politika usmjerenih na unapređenje finansijske održivosti sistema zdravstvene zaštite i poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga. Cilj ovog programa je unaprijediti finansijsku održivost zdravstvenih ustanova. Naglasak susreta je bio na ostvarenom napretku reformskih aktivnosti, a radi povlačenja sredstava za narednu fazu.

Upravo se čita:  Podnesena nova krivična prijava protiv Milorada Dodika

Premijer Nikšić je poželio dobrodošlicu delegaciji Svjetske banke, te ukazao na važnost svih reformskih aktivnosti koje provodi Vlada Federacije BiH uz podršku ove međunarodne finansijske institucije.

Ministar Rimac je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj podršci usmjerenoj ka jačanju zdravstvenih sistema i dostupnosti zdravstvene zaštite svima građanima. Upoznao je goste i sa aktivnostima koje je Federacija BiH provela u ispunjavanju obaveza, a koje se odnose na provedbu programa finansijske konsolidacije i/ili restrukturiranja zdravstvenih ustanova. Također, istakao je opredjeljenje Vlade FBiH u nastavku provođenja ovog programa u skladu s planiranom vremenskom dinamikom.

Upravo se čita:  Vučić: BiH se otvoreno antisrpski postavlja, a ona je za nas međunarodno priznata država

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja Vlade Federacije BiH i Svjetske banke na provođenju programa budžetske podrške za zdravstvene sisteme, ali i drugih zajedničkih projekata. Predstavnici Svjetske banke naglasili su da stoje na raspolaganju Vladi Federacije u nastavku provođenja ovog programa, kao i za nove ideje i aktivnosti.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas