Subota, 10 lipnja, 2023

Deložiran ratni vojni invalid: Nermina izdala država, ali sugrađani nisu

Nemojte propustiti

Zeničanin koji je insistirao na anonimnosti jučer poslije podne dogovorio je s porodicom Nermina Huseinspahića Dugog da ih besplatno smjesti u svoju porodičnu kuću koju ne koristi, dok se ne snađu. Obaveza porodice Huseinspahić bit će samo da plati režije.

Huseinspahić: Treba samo platiti režije
Huseinspahić: Treba samo platiti režije

Kako nam je rekao ovaj humanista, Huseinspahić će se tokom vikenda zajedno s djecom prebaciti u novi stan.

Upravo se čita:  Srušen posljednji simbol nekadašnjeg industrijskog gigant u Bosni i Hercegovini

– Upravo smo kod supruge u bolnici, došli smo da joj saopćimo radosnu vijest, da nam se, zahvaljujući vašem tekstu, javio jedan sjajan čovjek koji nam je ponudio da živimo kod njega – kazao nam je Huseinspahić, koji je još jednom izrazio zahvalnost našem listu.

Huseinspahić je ratni vojni invalid kojeg je u srijedu iz garsonijere prijatelja deložirala Općina Zenica. Nakon tvrdnji da će mu finansirati šest mjeseci najam stana dok se porodica ne snađe, općinari su poslije deložacije promijenili priču.

Upravo se čita:  Ni Nedim Sladić, ni FHMZ nemaju optimisitčnu prognozu

U međuvremenu, grupa mladih Zeničana organizirala se putem Facebooka i za danas na četiri lokacije u pješačkoj zoni Zenice, u Titovoj ulici i na Trgu Alije Izetbegovića, najavila akciju pomoći porodici Nermina Huseinspahića Dugog.

Jučer je nekoliko Nerminovih saboraca, koji je kao pripadnika 303. viteške brigade Armije RBiH pet puta ranjavan, zatražilo od naše redakcije kontakt s porodicom Huseinspahić, u namjeri da mu pošalju pomoć iz inozemstva.

Upravo se čita:  Prvi roboti konobari u BiH poslužuju goste

U Općini Zenica i jučer su se oglušili na molbu ove porodice da im se, barem na nekoliko mjeseci, osigura privremeni smještaj.

(Bh-index/Avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Dr. Kemal Dizdarević kod Senada Hadžifejzovića: Alisa Mutap nije imala potres mozga, a posljedično ni amneziju

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog...

Možda vas zanima i ovo