Nedjelja, 14 travnja, 2024

Deložiran ratni vojni invalid: Nermina izdala država, ali sugrađani nisu

Preporučeno

Zeničanin koji je insistirao na anonimnosti jučer poslije podne dogovorio je s porodicom Nermina Huseinspahića Dugog da ih besplatno smjesti u svoju porodičnu kuću koju ne koristi, dok se ne snađu. Obaveza porodice Huseinspahić bit će samo da plati režije.

Huseinspahić: Treba samo platiti režije
Huseinspahić: Treba samo platiti režije

Kako nam je rekao ovaj humanista, Huseinspahić će se tokom vikenda zajedno s djecom prebaciti u novi stan.

Upravo se čita:  FHMZ objavio prognozu za april: Četiri uzastopna dana kiše i pad temperatura

– Upravo smo kod supruge u bolnici, došli smo da joj saopćimo radosnu vijest, da nam se, zahvaljujući vašem tekstu, javio jedan sjajan čovjek koji nam je ponudio da živimo kod njega – kazao nam je Huseinspahić, koji je još jednom izrazio zahvalnost našem listu.

Huseinspahić je ratni vojni invalid kojeg je u srijedu iz garsonijere prijatelja deložirala Općina Zenica. Nakon tvrdnji da će mu finansirati šest mjeseci najam stana dok se porodica ne snađe, općinari su poslije deložacije promijenili priču.

Upravo se čita:  "Ekološka i ljudska katastrofa": Prizor na Jablaničkom jezeru poput onih iz horor filmova

U međuvremenu, grupa mladih Zeničana organizirala se putem Facebooka i za danas na četiri lokacije u pješačkoj zoni Zenice, u Titovoj ulici i na Trgu Alije Izetbegovića, najavila akciju pomoći porodici Nermina Huseinspahića Dugog.

Jučer je nekoliko Nerminovih saboraca, koji je kao pripadnika 303. viteške brigade Armije RBiH pet puta ranjavan, zatražilo od naše redakcije kontakt s porodicom Huseinspahić, u namjeri da mu pošalju pomoć iz inozemstva.

Upravo se čita:  Bosanac pretukao instruktora vožnje u Austriji: Zadao mu teške povrede

U Općini Zenica i jučer su se oglušili na molbu ove porodice da im se, barem na nekoliko mjeseci, osigura privremeni smještaj.

(Bh-index/Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas