Nedjelja, 25 veljače, 2024

Denis Bećirović zvanično kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH

Preporučeno

Denis Bećirović je zajednički kandidat Trojke, ali i šire opozicije, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu.

“Ovo su bili razgovori ljudi koji su imali jedan cilj da konačno izabremo najkompetentnije ljude. Okupili smo se da predstavimo zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Denis bi trebao drugi put, da se sada našalim, da pobijedi da bi bio izabran za člana Predsjedništva BiH. Očekujem da on bude istinski predstavnik svih građana i građanki BiH. Mi ćemo raditi da potpišemo programe, a čeka nas veliki posao nakon izbora da BiH vratimo na prave kolosijeke”, kazao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić te se zahvalio svima koji su došli.

Upravo se čita:  Ovo je najskuplji automobil uvezen u BiH, država od njega zaradila skoro 100.000 KM

Konferecniji su osim Denisa Bećirovića i lidera SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde, prisustvovao i predsjednik SBB Fahrudin Radončić te delegacija Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH).

Nakon njega prisutnima se obratio lider SBB-a Fahrudin Radončić.

“Prvi puta imamo ujedinjenu opoziciju. Siguran sam da će Bećirović znati odgovoriti na sve zadatke”, dodao je Radončić.

Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, je rekao:

Upravo se čita:  Poslodavci još uvijek plate dijele u kovertama a radnici šute

“Ugljevika, Banja Luke, Sarajeva. Moram primjetiti jednu stvar, malo se plašim da će sada početi pričati da mi Hrvati biramo Bošnjaka za člana Predsjedništva BiH”, kazao je Marjanović i izaazvao smijeh prisutnih.

Elmedin Konaković iz Naroda i pravde je također govorio.

“Vidio sam ovdje šest, sedam kandidata za člana Predsjedništva BiH iz drugih stranaka. Mi smo se opredijelili za jednu drugačiju stvar. Hvala Bećiroviću što je u ime svih nas pristao da bude kandidat za člana Predsjedništva BiH”, kazao je Konaković.

Upravo se čita:  Otac malene Džene Gadžun na insistiranje advokata čega se može sjetiti: Mogu se sjetiti da mi je dijete pod zemljom

Nakon njega govorio je i Edin Forto iz Naše stranke.

“Predstavljam stranku koja je gradila BH blok, a sada se bori za priliku da u rekordnom roku po prvi put podrže zajedničkog kandidata. Ovo radimo zbog naših roditelja i naše djece. Hvala Denisu i ja mu čestitam”, kazao je Forto.

Podsjetimo, SBB je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke odlučio da podrži kandidata Trojke – SDP-a, NiP-a i NS-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Denisa Bećirovića.

Ovo je rekao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić naglasivši da će SBB samostalno nastupiti kao stranka.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas